DANAS JE NE BISTE PREPOZNALI: Nema tko nije plesao na njezine hitove, a onda je 'kao ptica' samo nekamo 'odletjela'

Nelly Furtado bila je jedno od najvećih glazbenih imena početka 2000.-ih, a onda je nakon nekoliko godina samo nestala.

Profimedia

Kanadska pjevačica portugalskih korijena, Nelly Furtado, početkom je 2000.-ih bila zvijezda koja je 'ubijala' prva mjesta na glazbenim ljestvicama, a danas slavi 43. rođendan. 

U zvjezdane ju je visine vinula pjesma iz 2000. godine, 'I'm Like a Bird', s debitanskog albuma 'Whoam, Nelly!', a najvećim hitovima kroz godine proglašeni su još i 'Promiscuous', 'Say It Right' i 'Maneater'. A kada je bila na vrhuncu slave, u jednom je trenutku samo nestala te za njezino ime više nigdje nismo čuli.

Profimedia 

Te je 2006. godine na pozornici doživjela živčani slom. 'Bila sam na 'Loose' turneji i moja je kćerkica bila sa mnom. Bila sam majka i pjevačica na putu i strašno iscrpljena. I onda sam jedne noći došla na pozornicu i odjednom shvatila koliko sam zapravo pod stresom. Čak sam i plakala za vrijeme prve dvije pjesme. Tada sam se odlučila odmoriti od glazbe i otišla sam kući. Shvatila sam da je ostanak doma s obitelji ono čemu sam težila', rekla je u jednom intervjuu 2017. godine.

Dodala je da je prebrzo dobila preveliku količinu slave s kojom se nije znala nositi. 'Bila sam previše, prebrzo. Nakon dvije godine intenzivnih koncerata i partijanja, provela bih sate sama u kući u Los Angelesu, buljeći u pod. Osjećala sa se kao prevarantica , vjerujući da me ljudi vole zbog mog imidža, a ne zbog glazbe'.

Nakon vrhunca slave, s vremena na vrijeme je objavila album, ali nikada se nije vratila u mainstream poziciju. 
Od 2008. do 2016. bila je u braku s Demaciom Castellom, a od prijašnje je veze 2003. godine dobila kćerkicu Nevis Chetan.

Kroz godine, pjevačica je postala neprepoznatljiva, a kako izgleda danas, pogledajte u našoj galeriji.