MRAČNA STRANA OBOŽAVANOG GLUMCA: Povezivalo ga se s nestankom jedne žene i optužen je za napad na holivudsku miljenicu

Kirk Douglas je optužen za silovanje Natalie Wood, a o tome je progovorila i njena sestra Lana.

Profimedia

Kirk Douglaspreminuo je 5. veljače 2020. u 104. godini, a bio je poznat po zavidnoj holivudskoj karijeri, no i nekoliko kontroverzi.

Glumac, koji je rođen 9. prosinca 1916., bio je svojedobno prozvan za silovanje legendarne Natalie Wood. Kako su otkrili američki mediji, 16-godišnja Natalie je došla 1954. na audiciju kod Kirka u sobu hotela Chateau Marmont u Los Angelesu.

Profimedia 

Glumicu je dovezla majka koja ju je čekala u automobilu. Kada je Natalie ušla u sobu, Douglas joj je dao piće i rekao da voli mlade djevojke. Nakon toga ju je bacio na krevet i brutalno silovao, a napad je trajao satima. Poslije silovanja ju je upozorio da nikome ne smije pričati o tome.

'Ako nekome kažeš, to će ti biti posljednja stvar koju ćeš učiniti', navodno joj je rekao. Natalie je krvarila i majka ju je odvela u bolnicu, a odgovorila ju je od policijske prijave jer se bojala da će to naštetiti njenoj filmskoj karijeri.

Naime, Kirk je tada bio jedan od najmoćnijih zvijezda u Hollywoodu i čak je u autobiografiji priznao da je spavao s mnogo žena i imao problema s alkoholom, no nije potvrdio da je silovao Wood.

Natalie je imala traume godinama nakon njegovog napada i išla na terapije te su njeni prijatelji rekli da bi se tresla čim bi čula Kirkovo ime. O silovanju je svojedobno progovorila i glumičina sestra Lana.

Profimedia 

'Dovezle smo se do hotela Chateau Marmont, a onda smo majka i ja satima u autu čekale Natalie. U jednom trenutku sam zaspala. To je bio Nataliena audicija na kojoj je silovana. Sjećam se da to nije bila sretna vožnja kući. Čula sam Natalie i majku kako šapuću nešto', ispričala je.

Kirka se spominjalo i u slučaju nestanka modela, plesačice i glumice u usponu Jean Elizabeth Spangler. Ona se kao 19-godišnjakinja udala za Dextera Bennera, no šest mjeseci kasnije je podnijela zahtjev za razvod i to navodno zbog njegovog nasilnog ponašanja.

Unatoč tome se nastavila viđati s njime sljedećih pet godina i dobili su kćer Christine 1944. Razveli su se i on je dobio skrbništvo nad djetetom zbog Jeanine nevjere. Tvrdio je i da ona samo ide na zabave i to nije životni stil prikladan za njihovu kćer.

Profimedia 

Ipak, ona je uspjela kasnije dobiti skrbništvo nad Christine. Jean je 7. listopada 1949. rekla šogorici da se ide naći s bivšim suprugomoko kašnjenja alimentacije, a nakon toga je trebala otići na snimanje. No kada je nestala, policija je otkrila da nije imala nikakvih projekata u filmskom studiju. Bivši suprug je također rekao da ju nije vidio tjednima i Lynn s kojom je bila u braku dala mu je alibi.

Glumičina torbica je nađena u parku Griffith u Los Angelesu 9. listopada, a potom je njena majka, koja se vratila s puta, rekla da se Jean nalazila s muškarcem pod imenu Kirk koji ju je uvijek čekao u automobilu pred njenom kućom. Uvijek je oslovljavala čovjeka s kojim je imala romansu kao Scotty i navodno je prekinula s njim nakon što je bio nasilan i prijetio da će ju ubiti.

Nakon toga je Douglas rekao da je glumica imala malu ulogu u njegovom filmu, no da ju nije privatno poznavao i da je imala vrijednost kao i statist. Jean nikad nije pronađena i slučaj njezinog nestanka je još misterij.

Više fotografija pokojnog glumca pogledajte u galeriji.

Profimedia Kirk Douglas