TRAŽIO JE RAZVOD NA MEDENOM MJESECU: Elton John ranije je imao suprugu kojoj je priuštio pakao, ovako je izgledala

Bivša supruga Eltona Johna, Renate Blauel, tužila je pjevača prošle godine i zahtijevala odštetu od tri milijuna funti.

Profimedia

Prije nego što je obznanio javnosti da je homoseksualac, Elton John (74) bio je u braku s glazbenom producenticom Renate Blauel (68).

Samozatajna Renate tužila je prošle godine pjevača nakon što je pročitala njegovu autobiografiju 'Me' i pogledala film 'Rocketman' o njemu. Tvrdila je kako je Elton prekršio odredbe iz njihova sporazuma o razvodu i tražila je naknadu štete od tri milijuna funti.

Profimedia 

Britanski mediji su objavili detalje dokumenata koje je njen odvjetnik podnio Visokom sudu u Londonu, a u njima je otkriveno da si je Blauel pokušala oduzeti život tijekom njihovog medenog mjeseca 1984. Elton se na kraju nagodio izvansudski s Renatom.

'Obje stranke su sretne što mogu objaviti da su riješile ovaj slučaj na način koji se prihvaća Renatina potreba za privatnošću. Shvaća da se Elton ponašao dostojanstveno i s poštovanjem prema njoj u prošlih 30 godina i uvijek joj je htio pomoći. Neće raspravljati jedno o drugome ili njihovom braku u budućnosti te neće više komentirati njihov slučaj', pisalo je u priopćenju bivših supružnika.

Inače, Renate i Elton su izrekli sudbonosno 'da' na Valentinovo 1984. u crkvi sv. Marka u Sydneyju, a već tri dana kasnije na njihovom medenom mjesecu u St Tropezu joj je pjevač rekao da im brak ne funkcionira i da želi da ode. Nakon toga je ona uzela veliku dozu Valiuma, lijeka za smirenje, no na sreću to nije završilo kobno.

Profimedia 

Tijekom godina je patila od tjeskobe i depresije te su joj zdravstveno stanje pogoršavali interes medija i publicitet kojem je bila izložena zbog braka s pjevačem. Renate je doživjela napadaj panike 1985. kada su ona i suprug organizirali večeru za članove kraljevske obitelji.

'Tada ju je princeza Margareta pitala o jednoj slici koja je pripadala Johnu, a ona se nije mogla sjetiti detalja o njoj pa je paničarila i postala nervozna. Prekinula je suprugov razgovor s kraljicom Elizabetom II. da joj pomogne prije nego što je otišla u drugu prostoriju gdje se povukla zbog nervoze', ispričao je odvjetnik glazbene producentice.

Elton i Renate su se razveli 1988., a on je od 2005. u braku s redateljem Davidom Furnishom (59) te imaju sinove Elijaha (8) i Zacharyja (10).

Više fotografija bivšeg para pogledajte u galeriji. 

Profimedia Renate Blauel je tužila bivšeg supruga Eltona Johna, a razveli su se 1988.