TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA ZVIJEZDE IVANA PERIŠIĆA: Zbog očevog duga sa 17 je otišao u Francusku, a sada je jedan od najvećih

Ivan Perišić jedno je od najpoznatijih imena domaćeg nogometa, ali život put mu je bio sve samo ne lagan.

Instagram

Domaća nogometna zvijezda, Ivan Perišić, već je godinama jedan od najvećih aduta hrvatske nogometne reprezentacije.

32-godišnji napadač Inter Milana u braku je s 32-godišnjom Josipom, a sudbonosno su da izrekli prošle godine u srpnju i to u tajnosti u crkvi svetog Mihovila u mjestu Grohote na Šolti uoči osme godišnjice njihovog civilnog braka. Među uzvanicima bili su samo članovi njihove bliže obitelji, a vjenčao ih je don Vinko Bus.

Instagram 

Ljubav se između para rodila još u srednjoj školi kada su, navodno, sjedili i u istoj klupi. Josipa nije za posebnu priliku kupila novu vjenčanicu već je dala suziti haljinu Viviene Westwood, koju je odjenula na njezinoj i Ivanovoj svadbi kod matičara 2012. godine. Par je nakon prvog vjenčanja slavio u hotelu Martinis Marchi Heritage u povijesnom dvorcu u Maslinici.

Par je zajedno dobio i dvoje djece - 9-godišnjeg Leonarda i 6-godišnju Manuelu.

Ivan ne skriva koliko je vezan za svoju obitelj, a u tome je sigurno veliku ulogu odigrala i njegova teška životna priča koja je tada perspektivnog Hajdukovca prisilila na brzo odrastanje te učvrstila veze s majkom i sestrom. Naime, Ivan se sa samo 17 godina morao preseliti u Francusku kako bi spasio cijelu obitelj. Njegov je otac zapao u dugove, a kako bi preživjeli, mladi je nogometaš potpisao za francuskog drugoligaša, Sochaux.

Sa sobom je poveo majku i sestru, a igra u francuskoj ligi bila je odlična odskočna daska za jednog od najboljih igrača Europe.

Instagram 

'Kada sam išao u Sochaux, a nisam znao zašto, imao sam samo 17 godina. Tek sam kasnije doznao o čemu je bilo riječ. No, to je moj obiteljski problem, koji neka ostane unutar familije. Sada to nije bitno. Igrao sam u Francuskoj dvije i pol godine, naučio sam jezik. Iako nisam bio u prvoj ekipi, imam lijepe uspomene, ostat će mi u lijepom sjećanju', rekao je Perišić za Sportske Novosti 2018. godine uoči finala legendarnog Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojem je Hrvatska igrala protiv Francuske.

Iako je u toj, nikada prežaljenoj utakmici koja se mnogima i danas čini nestvarnom, finalni rezultat bio 4-2 za protivnike, Vatreni su povijesnim uspjehom napravili nešto što se sigurno tako brzo neće ponoviti i ujedili Hrvate koji su se makar i na mjesec dana ponosili i radovali zbog nečeg zajedničkog i našeg. 

Više fotografija Ivana i Josipe Perišić, pogledajte u našoj galeriji.

Instagram Ivan i Josipa Perišić čekaju treće dijete