'PREŽIVJELA SAM PAKAO': Jelena Karleuša otvorila dušu o najvećoj životnoj traumi 

Srpska pjevačka zvijezda, Jelena Karleša, odlučila je putem svog Instagrama poslati snažnu poruku svima onima koji se bore s depresijom i teškim životnim situacijama.

Instagram

Iako o Jeleni Karleuši najviše čitamo kao ženi ekstravagantnog stila, ženi koju mnogi ne vole jer smatraju da na Instagramu pokazuje previše golog tijela, ženi kojoj umanjuju nevjerojatnu karijeru koju je izgradila kroz više od dva desetljeća na glazbenoj sceni kao i svjetskoj slavi zbog čega je prepoznaju i breko bare.

Ipak, to je žena koja je preko britkog jezika prevalila toliko istina koju mnogi u Srbiji ne bi izgovorili ni za sto godina, a s kojima se većina na posljetku, zapravo, i slaže. Uvijek se zalagala za prava LGBTQ zajednice, za prava životinja, jednakost među svima i empatiju prema svakom živom biću. Žena IQ-a 153, često govori i o političkim i gospodarskim temama, a na svako pitanje ima spreman odgovor.

Instagram 

Iako je mnogi deklariraju samo kao pjevačicu, ona je mnogo više od toga, a to je sada dokazala još jednom. Naime, nedavno je Balkan potresla vijest o smrti 21-godišnje YouTuberice Kristine Đukić Kike koja si je oduzela život, a Jelena se odlučila na svom Instagramu pred svoja 2.4 milijuna pratitelja oglasiti i o toj nimalo laganoj temi.

'Kada je mlada Kika, poznata YouTuberica, oduzela sebi život i otkad sam napisala objavu na tu temu, dobila sam na tisuće i tisuće poruka djevojaka i žena koje su mi pisale o svojoj depresiji i problemima. Zatim od mnogo mladih ljudi LGBT populacije koji se bore s mnogim problemima naše sredine. Vidim da sam motivacija drugima da dignu glavi i trgnu se, da buku jaki', započela je Jelena pa nastavila.

Instagram 

'Ali, depresija je ozbiljno stanje. Ja nisam ta koja treba davati liječničke savjete. Treba vam netko tko će vam stručno pomoći jer depresija može biti izazvana i kemijskim promjenama u mozgu te se prvo mora otkriti uzrok nastajanja. Ali, mogu biti motivator!

Svi imamo probleme i svi se borimo kako znamo i umijemo. Razlika između nas je što neki pokleknu, a neki nalaze snagu da iz mraka izađu kao pobjednici. Nije sramota tražiti pomoć kada je teško. Ako te pomoći nema ili ako nije dovoljna, pomozite sami sebi. Uvijek citiram moju majku koja mi je ponavljala: 'Jeco, sine, glavu gore! Nitko nije vrijedan niti jedne tvoje suze'

Instagram 

To je najviše govorila u periodu kada je umirala, a bila primorana gledati strašan medijski linč nad njezinom kćeri. Preživjela sam tada pakao masovnog javnog silovanja, seksualnog zlostavljanja na naslovnim stranicama s mojim golim fotografijama i pakao u kući koji mi je posebno teško pao. U jednom trenutku pomišljala sam na najgore i to sam rekla Dušku (njegov odgovor neću ovdje napisati, ali ga nikada neću ni zaboraviti). A onda, na samom dnu mog užasa, dogodilo mi se nešto nevjerojatno...

Probudio mi se inat i uključio mi se sistem za preživljavanje. Izabrala sam poslušati majku, biti jaka i da nitko i ništa ne bude vrijedno mojih suza. Sada ja to vama govorim. Glavu gore! Ne se*i, ne budi pi*ka, ustaj i bori se! Ponavljajte ovo u sebi neprestano. I da... Život je lijep', zaključila je Jelena.

Suicidalne osobe pomoć i savjet mogu potražiti u Centru za krizna stanja i prevenciju suicida na broju 01/2376470 koji je otvorne 24 sata na dan, te na Plavom telefonu: 01/ 4833888 ili u Psihološkom centru TESA: 01/4828888.

Više fotografija pjevačice pogledajte u galeriji.