KOLINDIN SUPRUG JAKOV NABACIO OSMIJEH I POZIRAO FOTOGRAFIMA: Zabavljao se na 'svom terenu' bez nje

Jakov Kitarović je opet bio na 50. izdanju malonogometnog turnira Kutija šibica, a ovog puta se nasmiješio kada je primijetio da ga fotografiraju.

Marko Lukunić/PIXSELL

Jakov Kitarović (53) nije se pojavljivao u javnosti sa suprugom Kolindom Grabar-Kitarović (53) nakon što je njoj završio predsjednički mandat i izgubila je na izborima od Zorana Milanovića.

Mnogi su se pitali gdje je Jakov jer je Kolinda objavljivala fotografije s putovanja na Instagramu i pokazala da izgleda bolje nego ikad, no nigdje se nije nazirao njen suprug. Misterij je riješen kada se on pojavio prošle nedjelje, u publici na 50. izdanju malonogometnog turnira Kutija šibica u Zagrebu.

Jakov je ponovno snimljen na istom turniru u Domu sportova, na tribinama prošle srijede kada je pratio revijalnu utakmicu 'Dva kapetana' koja se igrala u čast otišlih velikana nogometa i hakla, Zlatka Kranjčara i Duška Popovskog.

Marko Prpić/PIXSELL 

Kitarović je sa osmijehom pozirao fotografu, a oko njega su bila neka poznata lica poput bivšeg vaterpolista Dubravka Šimenca.

Zanimljivo je da se Jakov nije pojavio s Kolindom na Badnjak u centru Zagreba, a ona je tada bila u društvu misterioznog mlađeg muškarca za kojeg se kasnije otkrilo da je dekan ZŠEM-a, Mato Njavro, i njen suradnik. Naime, Grabar-Kitarović od ožujka ove godine obnaša dužnost savjetnice dekana za međunarodne projekte na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Badnjak je bivša predsjednica provela i u ženskom društvu, s hrvatskom dizajnericom Aleksandrom Dojčinović, tenisačicom Donnom Vekić, bivšom suprugom nogometaša Lothara Matthäusa, Marijanom Matthäus, a fotografiju iz poznate zagrebačke kavane je podijelila bivša tenisačica Iva Majoli.

Josip Regović / Pixsell 

Inače, Jakov, nekadašnji 'prvi gospodin' je dosta samozatajan, a zna se da je svojedobno predavao elektroničku navigaciju i računalne komunikacije na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Svoj profesorski status je stavio u mirovanje i posvetio se obitelji dok je Kolinda bila veleposlanica Hrvatske u SAD-u te potom pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Čini se da su supružnici zadnji put pozirali skupa dok je ona vodila kampanju za novi predsjednički mandat u prosincu 2019., a pobjedu je odnio Zoran Milanović.

Podsjetimo, Kolinda je upoznala Jakova dok je studirao elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a za njih je, kako je ispričala, bila sudbonosna novogodišnja zabava. Svidio joj se zbog svojih stavova o ravnopravnosti spolova. 'Podredio je karijeru mojoj, i s djecom provodio dane i noći', istaknula je svojedobno.

Vjenčali su se 1996. te imaju kćer Katarinu i sina Luku.

Koliko se Kolinda promijenila otkad nije na predsjedničkoj funkciji, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Kako se Kolinda Grabar Kitarović mijenjala kroz godine