MODNOJ IKONI KRALJEVSKE KRVI DJETINJSTVO JE OBILJEŽILA TRAGEDIJA: Životna priča najljepše princeze Monaca

Životna priča Charlotte Casiraghi, prelijepe monegaške princeze, nije tipična za nekog plave krvi.

Profimedia

Nakon što je na spektakularan način otvorila ovogodišnju reviju francuske modne kuće Chanel, Charlotte Casiraghi postala je najguglanija članica kraljevske obitelji u Monacu.

Kao što su brojni mediji brzo podsjetili, Charlotte je unuka legendarne monegaške princeze i bivše holivudske zvijezde, Grace Kelly. No, za razliku od svoje slavne bake, koja je, nakon ostvarenja sna da postane princeza i udaje za princa Rainiera, odustala od svoje karijere, Charlotte ima sasvim drugačije planove.

Charlotte danas ima 35 godina, a kći je princeze Caroline od Hannovera i Stefana Casiraghija, pripadnika talijanskog visokog društva i biznismena. Charlotte trenutno 11. u redu za prijestolje monegaške krune.

Profimedia 

 No, za razliku od brojnih mladih pripadnika kraljevskih obitelji, Charlotte ne planira uživati u rođenjem stečenim titulama i obiteljskom bogatstvu, te se posvetila i vlastitoj karijeri. Spisateljica je, urednica časopisa, filmska producentica, model, a ostvarila je i karijeru u preponskom jahanju. Bila je i muza pokojnog dizajnera Karla Lagerfelda, a trenutno je glasnogovornica i ambasadorica Chanela.

U intervjuu za Vogue ranije je rekla da se ne smatra princezom.

‘Ja nisam princeza. Moja majka je princeza, ne ja. Ja sam nećakinja poglavara države. S tim statusom dobila sam i neke predstavničke dužnosti koje nisu ni previše ograničavajuće ni jako posebne’, rekla je tad.

Profimedia 

 Charlottein život obilježila je i velika tragedija. Kad joj je bilo samo četiri godine njen otac Stefano poginuo je u nesreći na moru. Naime, on se bavio utrkama motornim čamcima, te je sa samo 30 godina izgubio život u jednoj takvoj utrci, nedaleko od obale Monaca. Navodno se nakon te utrke planirao povući iz utrkivanja.

Nakon njegove smrti, princeza Caroline obitelj je preselila u selo Midi na jugu Francuske, kako bi se maknuli od medijske pozornosti. Upravo tamo Charlotte se zaljubila u jahanje kojim se bavi odmalena, a pokazalo se da joj je upravo ta vještina osigurala veliku pozornost na nedavnoj reviji u pariškom Grand Palaisu. Dugogodišnja strastvena jahačica dojahala je na konju u elegantnom, crnom izdanju, noseći prepoznatljivi Chanelov sako od tvida ukrašen šljokicama i tako otvorila reviju.

Instagram 

 Uz sve profesionalne i kraljevske obaveze, Charlotte je i majka dvoje djece. U vezi s glumcem i stand up komičarom Gad Elmalehom dobila je sina, no par se nikada nije vjenčao. Pred oltar je stala 2019. godine s Francuzom Dimitrijem Rassamom nakon rođenja drugog djeteta.

Više fotografija prelijepe Charlotte i njezinih elegantnih kombinacija pogledajte u galeriji.

Profimedia Charlotte Casiraghi slovi za jednu od najljepših i najbolje odjevenih princeza.