NEKAD SU ZA NJIM LUDJELE TINEJDŽERICE, SAD GA SE BOJE: Glumca iz hit serije brojne žene optužile za zlostavljanje

Nicholas Brendon glavna je tema Facebook grupe u kojoj žene istupaju kako bi podijelile svoju priču vezanu uz glumčevo nasilničko i manično ponašanje.

Profimedia

Glumac iz poznate serije iz 90-ih 'Buffy, ubojica vampira', Nicholas Brendon (50) navodno ima ozbiljnih problema kada su u pitanju droga, alkohol i nasilje. 

Ovo je samo još jedan od dokaza da se ekipa na društvenim mrežama brzo aktivira kad se radi o silovateljima, alkoholičarima i onima koji zloupotrebljavaju supstance. 

Cilj kampanje, koja kruži društvenim mrežama, jest da se Nicholasa Brendona tereti za nasilničko ponašanje prema ženama pod utjecajem alkohola i droga. Kampanja je lansirana zbog ispovijesti žena koje su bile u društvu s glumcem kada je imao manične epizode u ponašanju. 

Profimedia 

Sve je započelo s Facebook grupom 'Nicholas Brendon Awareness' koja povezuje žrtve nasilničkog ponašanja Nicholasa Brendona. Žene koje dijele svoje ispovijesti žele pobuditi svijest o nasilnom ponašanju alkoholičara i muškaraca koji zloupotrebljavaju droge. Također, žene žele spriječiti bilo kakav oblik budućeg nasilja. 

Dokazni materijal spomenute grupe na Facebooku su ispovijesti Brendonovih bivših djevojaka, menadžerica i fanova koji su ga upoznali kada je bio na turnejama i raznim konvencijama vezanim uz seriju. 

Posebno je zanimljiva ispovijest bivše Brendonove djevojke Lauren Grasso. Ona je istupila kada je čula priče o glumcu koji se pojavljivao u sedam sezona serije Zločinački umovi. Lauren je s Brendonom bila u vezi 2006. godine, a posljedice tog odnosa su za nju bile kobne. Štoviše, glumac joj je zadao trajno udubljenje na stražnjem dijelu lubanje. To joj je napravio tako što ju je, kako kaže, 'bacio u mramorni tuš' hotela u San Franciscu. 

Profimedia 

Također, Lauren se prisjetila vremena kada ju je također, nakon što je koristio toksične supstance, udario jer je htjela pozvati hitnu pomoć. Lauren kaže da je zvala hitnu pomoć, samo zato što je glumac prijetio da će se ubiti. Nasilje se odvijalo u različitim oblicima: gušenje, nasilni udarci po tijelu i psihičko zlostavljanje. 

Nakon Lauren Grasso, istupila je bivša djevojka i menadžerica Sarah Allison. Ona tvrdi da ju je Brendon napao na balkonu te joj zabio ruku u ogradu. Sarah je objavila video u kojem se vide ožiljci od nasilja. Na kraju, djevojka je priznala da je Brendonovo nasilje trajalo tri godine.

Profimedia 

Poneki članovi spomenute Facebook grupe tvrde da Brendon zlostavlja sve, bez obzira na spol te ga se svakako treba zaustaviti. Neke žene u grupi istupile su kako bi ispričale svoja čudna iskustva s upoznavanjem Brendona na turneji. Tvrde da je bio predatorski nastrojen i vrlo neugodan u komunikaciji. 

Brendon je uhićen u prošlosti, kada je davao lažne informacije kako bi nabavio lijekove. Kasnije je tvrdio da je patio od paralize genitalija i nogu – poznatog kao sindrom konjskog repa. Glumac je svejedno završio u pritvoru. 2010. godine je bio na odvikavanju radi zloupotrebe alkohola i droga te zbog mentalnih bolesti koje su uslijedile. Uhićen je iste godine zbog vandalizma, pružanja otpora uhićenju i nasilja nad policijskim službenikom, a 2014. ponovo je stavljen u lisice kada je pobjesnio u hotelu. 

Zanimljivo je da je 2015. uhićen zbog obiteljskog nasilja i dvije godine kasnije zbog svađe s tadašnjom djevojkom.