OBITELJ GLUMCA DOBILA MILIJUN DOLARA ZBOG NJEGOVE SMRTI: Bio je 30 godina u braku sa suprugom koju je upoznao u busu

Bill Paxton je preminuo 25. veljače 2017., ubrzo nakon što je imao operaciju srca, a njegova obitelj je tužila bolnicu i liječnike.

Profimedia

Bill Paxton preminuo je u 62. godini 25. veljače 2017., a njegova obitelj je konačno dobila djelić pravde jer glumca ništa ne može vratiti.

Zvijezda filmova 'Aliens', 'Twister' i 'Titanic' je umrla od srčanog udara 11 dana nakon operacije zamjene srčanog zaliska i popravka oštećene aorte. Njegova obitelj, supruga Louise Paxton i djeca James (28) i Lydia (24) bili su uvjereni da je njegova smrt rezultat liječničke pogreške zbog čega su tužili Medicinski centar Cedars-Sinai i doktora Alija Khoynezhada te medicinsku grupu anesteziologa General Anesthesia Specialists.

Profimedia 

Kako piše Deadline, odvjetnici anesteziologa su istaknuli da oni poriču odgovornost u ovom slučaju, ali su rekli da će sporazum o nagodbi razumno obeštetiti tužitelje i izbjeći izlaganje tuženika skupoj i dugotrajnoj parnici. Platili su Paxtonovoj obitelji milijun dolara dok će oni još sudski morati riješiti spor s Medicinskim centrom Cedars-Sinai i doktorom Khoynezhadom koji je zakazan na sudu za 19. rujan.

Naime, Khoynezhad je kardiotorakalni kirurg zaposlen u Cedars-Sinai koji je operirao glumca, a bolničko osoblje je otkrilo da je volio izlaziti izvan okvira i prakticirao 'kaubojsku medicinu'.

'U njegovoj želji da odradi više operacija, radio je na onima koje su u najboljem slučaju bili marginalni slučajevi', piše u tužbi protiv doktora. Dodaju kako je glumcu postavljena netočna dijagnoza i pogrešno se vodilo liječenje što je dovelo do njegove prerane smrti.

Profimedia 

Također, sudski dokumenti, koje je objavio Fort Worth Star-Telegram, ističu da su Paxtonu pogrešno prikazane i/ili prikrivene informacije koje su se odnosile na rizike operacije i njegu koja bi bila pružena i/ili su podbacili u adekvatnom objašnjavanju predloženog tretmana ili procedure. Smatraju i da je doktoru Khoynezhadu dopušten nekonvencionalni kirurški pristup.

Inače, iza glumca su ostali ožalošćena supruga i dvoje djece. Paxton je bio u braku s Louise od 1987. i sve do svoje smrti 2017. Upoznali su se busu u Londonu te su 1994. dobili sina Jamesa i tri godina kasnije kćer Lydiju.

Više fotografija glumca pogledajte u galeriji. 

Profimedia Bill Paxton je preminuo 2017., a njegova obitelj je tužila bolnicu i liječnike