KRŠI ŠERIJATSKE ZAKONE: Saudijska princeza ima kratku kosu i naglašava ženstvenost, a njen narod je smatra vulgarnom

Deena Aljuhani Abdulaziz nije htjela slijediti stroga arapska pravila te ne želi nositi hidžab.

Profimedia

Saudijska princeza Deena Aljuhani Abdulaziz jedna je od onih žena koja je unatoč stereotipima i nametanju lokalnog društva uspjela izgraditi život kakav je željela, a danas je mnogima primjer kako se boriti za ono što vas čini sretnim.

Princeza Deena, iako je rođena u izobilju te je imala punu slobodu u svom domu, nije htjela slijediti stroga arapska pravila. Kao dijete pratila je oca na putovanjima između Bliskog istoka i SAD-a, a kasnije je studirala na nekoliko američkih sveučilišta.

Profimedia 

Tamo je upoznala princa Sultana za kojeg se udala 1998. godine, a u braku su dobili kćer i sinove blizance. Kraljevski par veći dio života proveo je zajedno u New Yorku, ali obitelj posljednje četiri godine živi u Rijadu. Međutim, Deena je sve samo ne tipična princeza.

Ne želi nositi hidžab, a za razliku od ostalih supruga monarha i prinčeva, ona je također uspješna poslovna žena i utjecajna osoba u svijetu mode. Dvije godine zaredom nalazi se na utjecajnoj listi BoF 500 - popis od 500 ljudi koji definiraju vektor globalne modne industrije.

Profimedia 

Konzervativna javnost u Saudijskoj Arabiji prigovara što se princeza ne pokriva burkom kao ostali njezini sunarodnjaci, ali ona kršenje šerijatskog zakona opravdava pravom izbora. Deena je među prvima razbila stereotip da arapske dame s viškom financijskih sredstava pate od nedostatka dobrog ukusa.

Jedinstveni modni stil je odvaja od ostalih žena koje se pojavljuju u velikim modnim centrima poput Pariza, Milana i New Yorka. Njeni stilski aduti su kratka kosa, mini haljine, ekscentrični outfiti i naglašena ženstvenost. Koliko je utjecajna svjedoči i činjenica da je očarala poznatog dizajnera Christiana Louboutina koji je po njoj nazvao jedan par cipela.

Profimedia 

Osim kraljevskih dužnosti, Deena je i poslovna žena te vlasnica ekskluzivnog butika garderobe. Princeza je otkrila i koji su joj omiljeni modni brendovi. 'Obično nosim Prada majicu, Miu Miu cipele, Hermes torbu, Proenza Schouler suknju. Ogrlica je Lanvin, a sat Cartier', rekla je Deena.

Također, ljubav prema modi dovela ju je do mjesta urednice arapskog 'Voguea', ali je to mjesta napustila nakon dvije godine jer 'nije htjela napraviti kompromis s izdavačem koji nije razumio njezine ideje.'

U galeriji pogledajte još princezinih fotografija.

Profimedia Saudijska princeza Deena Aljuhani Abdulaziz ruši stereotipove