CAMILLA NIJE MOGLA SAKRITI SUZE PRED SVIJETOM: 'Dirnuti smo izuzetnom hrabrošću, naše misli i molitve su s vama'

Princ Charles i Camilla Parker Bowles posjetili su ukrajinsku zajednicu u Londonu, a vojvokinja svoje suze nije mogla suspregnuti.

YouTube screenshot

Princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla pokazali su solidarnost s ukrajinskim narodom nakon što su posjetili njihovu katoličku katedralu u Londonu i razgovarali s Ukrajincima koji žive u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Najstariji sin kraljice Elizabete, princ Charles, i njegova supruga Camilla Parker Bowles posjetili su ukrajinsku zajednicu, a emotivna Camilla u jednom se trenutku i rasplakala zbog stravične situacije u kojoj se trenutno nalaze milijuni Ukrajinaca.

Profimedia 

Kraljevski je par zapalio svijeću i položio cvijeće u ukrajinskoj katedrali u Londonu, a princ je u kratkom govoru pohvalio hrabrost ukrajinskog naroda pred agresivnim Putinovim napadom.

'Supruga i ja bili smo duboko dirnuti svime što smo čuli danas tijekom našeg posjeta, a prije svega izuzetnom hrabrošću ukrajinske zajednice. Naše misli i molitve, koliko god bile nedovoljne, sa svima su vama u ovom trenutku', rekao je Charles.

Princ Charles i Camilla Parker Bowles posjetili su ukrajinsku zajednicu u Londonu  YouTube

'Nitko ne može ostati ravnodušan na užasavajuće prizore Ukrajinaca koji bježe iz svojih domova, a vojvotkinja im je htjela pomoći na bilo koji način. Također, Charles je istaknuo borbeni duh Ukrajinaca koji brane svoju zemlju, odajući počast njihovoj nevjerojatnoj hrabrosti', rekao je Camillin glasnogovornik za Daily Mail.

Inače, i Charlesovi sinovi, prinčevi William i Harry, također su javno izrazili svoj stav o Putinovoj agresiji putem društvenih mreža. Tako su Kate Middleton i princ William na svom službenom Twitteru nedavno napisali: 'U listopadu 2020. godine imali smo privilegiju upoznati predsjednika Zelenskog i prvu damu kako bismo saznali za njihovu nadu i optimizam za budućnost Ukrajine. Danas stojimo uz predsjednika i cijeli ukrajinski narod dok se hrabro bore za tu budućnost'.

Njihova objava stigla je nakon što su princ Harry i Meghan Markle također izrazili podršku ukrajinskom narodu.

Archewell.com 

'Princ Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa te svi mi u Archewellu stojimo uz narod Ukrajine protiv ovog kršenja međunarodnog i humanitarnog prava te ohrabrujemo globalnu zajednicu i njezine vođe da učine isto', napisali su u izjavi objavljenoj na službenim stranicama svoje zaklade Archewell.