LUKSUZ POKĆERKE PUTINOVOG BLISKOG SURADNIKA: Ima stan u Londonu vrijedan milijune i hvali se raskoši kojom ljuti mnoge

Sergej Lavrov je jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putinova, a njegova pokćerka je privukla pozornost svojim luksuznim životom i britanski zastupnici traže sankcije za nju.

Profimedia

Nakon što se ranije pisalo da je Vladimir Putin (69) sakrio svoju navodnu zaručnicu, 31 godinu mlađu rusku gimnastičarku Alinu Kabajevu i njihovo četvoro djece u Švicarskoj, strani mediji su se sada raspisali o pokćerki ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova.

Kako piše The Times, 26-godišnja Polina Kovaleva živi u stanu vrijednom 4.4 milijuna funti u luksuznoj četvrti Kensington u Londonu. Svoj dom, koji ima bazen, teretanu, spa i kućno kino, je kupila sa samo 21 godinom bez ikakvog kredita, i u njemu živi s dečkom.

Polina je kći glumice i restauratorice Svetlane Poljakove koja je u vezi s Lavrovom od ranih 2000-ih te se smatra njegovom nevjenčanom suprugom.

Profimedia 

Lider ruske opozicije i antikorupcijski aktivist Alexei Navalni, koji je zbog svojih istupa završio u zatvoru, otkrio je da Svetlana posjeduje stan u Moskvi vrijedan pet milijuna funti. Često prati Sergeja na putovanjima diljem svijeta i bila je s njim u državnom avionu više od 60 puta.

Kako pišu britanski mediji, Polina se školovala u privatnoj školi u Bristolu. Završila je dodiplomski studij ekonomije, a zatim je stekla magisterij iz ekonomije i poslovne strategije na Imperial College Business School koju je 2004. otvorila kraljica Elizabeta II. Cijena tog studija iznosi oko 47.000 funti.

Profimedia 

Poznato je i da je radila u Gazpromu, najvećoj ruskoj tvrtki, koja eksploatira zemni plin, u odjelu za spajanje i preuzimanje. Nakon što su se mediji raspisali o njoj, zatvorila je svoj Instagram na kojem se hvalila luksuznim životom i ljutila javnost. 

Dio britanskih zastupnika traži sankcije i za Polinu kao što su ih uveli za ruske oligarhe među kojima je najpoznatiji milijarder Roman Abramovič. Maria Pevčik, istražiteljica u FBK-u, zakladi za borbu protiv korupcije, koji vodi pritvoreni Navalni, potaknula je na taj potez ističući luksuzan život pokćerke ruskog ministra.

U više objava je pokazala kako živi Polina i traži sankcije za nju i njenu majku. 

Inače, prema nekim podacima se bogatstvo njenog očuha Sergeja, koji je jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, procjenjuje na 12 milijuna dolara.