UPOZNALI SU SE ZBOG LOŠEG POTEZA NJEGOVOG PRIJATELJA: Šuškalo se da ju bivši vara, a Reese ima jednu mrlju u karijeri

Slavna glumica Reese Witherspoon slavi 46. rođendan.

Profimedia

Jedna od omiljenih holivudskih slatkica, Reese Witherspoon slavi 46. rođendan.

Glumica je odigrala prvu filmsku ulogu sa 14 godina u romantičnoj drami 'Čovjek na Mjesecu', a gledatelji ju pamte po komediji 'Plavuša s Harvarda' i seriji 'Male laži'. Njezin otac je bio vojni poručnik pa je Reese četiri godine živjela u Njemačkoj.

Profimedia 

Za glumu se zainteresirala kao sedmogodišnjakinja kad je odigrala malenu ulogu u reklami za cvjećarnicu. Iako je danas slavna, Witherspoon je imala niz prepreka dok je gradila karijeru i često su je kritizirali zbog izgleda i njene visine od 156 centimetara.

Svojedobno je otkrila da su joj rekli da se odjene seksi kako bi dobila ulogu Elle Woods u komediji 'Plavuša s Harvarda'. 'Imaš 23 godine i dijete kod kuće, trebaš novac i to ti kažu ljudi koji znaju što rade. Smiješno je sjetiti se sada svih tih stvari koje su nam nekad govorili jer sada razmišljaš: 'O Bože, da mojoj kćeri netko kaže da to učini, ona bi mu rekla da se nada da se šali'', ispričala je Reese.

Profimedia 

Glumica je morala proći nekoliko krugova audicija za film i naučila je imitirati južnokalifornijski naglasak. U jednom trenutku se našla na sastanku u sobi punoj direktora.

'Sjećam se sobe pune muškaraca koji su me ispitivali kako je biti studentica i dio sestrinstva iako sam ja četiri godine radnije odustala od studija na Sveučilištu Stanford i nikada nisam ušla u kuću nekog sestrinstva', prisjetila se Witherspoon.

Dok je gradila karijeru, upoznala je i svog prvog supruga Ryana Phillippea (47). Prvi put je srela Ryana na proslavi svog 21. rođendana i nakon toga su zajedno glumili u filmu 'Okrutne namjere'.

Profimedia 

Vjenčali su se 1999. te dobili kćer Avu (22) i sina Deacona (18). Obožavatelje je iznenadila vijest kada su 2006. podnijeli zahtjev za razvod i ubrzo su počela šuškanja da je varao Reese s kolegicom iz filma 'Stop-Loss' Abbie Cornish. Par je prekinuo 2010.

Reese je poslije Ryana pronašla sreću s lovcem na talente Jimom Tothom (51) te su 2012. dobili sina Tennesseeja. Supružnici su se upoznali na zabavi u siječnju 2010. nedugo nakon što je ona prekinula s Jakeom Gyllenhaalom.

Glumica je u intervjuu za Elle otkrila da se njihovo upoznavanje 'dogodilo iz vedra neba'. Naime, njoj se upucavao neki muškarac i sramotio se, a onda je Jim došao do njih. 'Rekao mi je: 'Ispričavam se zbog prijatelja. Upravo je prekinuo s nekime'. Jim je stvarno dobar prijatelj, izvukao ga je iz te situacije. On je jednostavno takav, jako dobra osoba', ispričala je Witherspoon.

Profimedia 

Par se u manje u godinu dana zaručio te su 26. ožujka 2011. imali intimno vjenčanje.

Reese se 2021. našla na listi najmoćnijih žena svijeta, a iako se njezin život čini da je bez ikakvog skandala, imala je jedan incident u proljeće 2013. Ona i njezin suprug Jim su uhićeni. Kako su pisali američki mediji, njihov auto je tijekom vožnje Atlantom krivudao i policajac ih je zaustavio zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Frustrirana glumica je privedena u lisicama, a kasnije je za Us Weekly priznala da je popila malo previše i ispričala se za svoje ponašanje.

Kako se glumica mijenjala kroz karijeru, pogledajte u galeriji. 

Profimedia Kako se Reese Witherspoon mijenjala kroz godine