UKRAJINSKI PREDSJEDNIK ODUŠEVIO GOVOROM NA DODJELI GRAMMYJA: 'Glazbom ispunite tišinu, samo nemojte šutjeti'

Na sinoćnjoj dodjeli glazbene nagrade Grammy prikazana je videoporuka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Profimedia

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dramatičnom se vidoeporukom obratio zvijezdama na sinoćnjoj dodjeli nagrade Grammy.

'Što je glasnije od glazbe? Zvuk uništenih gradova i ubijanja ljudi. Naša djeca crtaju padajuće rakete, a ne zvijezde padalice', rekao je i nastavio: 'Naši glazbenici ne nose odijela, nego pancirke. Pjevaju ranjenicima u bolnicama, čak i onima koji ih ne mogu čuti'.

Pozvao je glazbenike, među kojima i Lady Gagu, Justina Biebera i mnoge druge, da 'glazbom popune tišinu' koju su ostavile ruske bombe. 'Podržite nas na bilo koji način, ali ne svojom šutnjom. Ispunite tišinu glazbom', kazao je Zelenski i zaradio veliki pljesak publike.

Ukrajinski predsjednik na dodjeli Grammyja  YouTube

Njegova je videoporuka puštena uoči nastupa Johna Legenda koji je otpjevao svoju novu pjesmu 'Free'. Na pozornici su mu se pridružile ukrajinske glazbenice Mika Newton i Suzanna Iglidan, dok je njihova sunarodnjakinja Lyuba Yakimčuk pročitala pjesmu.

koji je otpjevao svoju novu pjesmu 'Free'. Na pozornici su mu se pridružile ukrajinske glazbenice Mika Newton i Suzanna Iglidan, dok je njihova sunarodnjakinja Lyuba Yakimčuk pročitala pjesmu.

Što su zvijezde odjenule za dodjelu glazbene nagrade pogledajte u galeriji.

Profimedia Haljine na dodjeli Grammyja 2022. godine