Ivana Delač i danas je javnosti najpoznatija kao bivša Miss Universe Hrvatske, a teško je povjerovati da je od te 2003. prošlo gotovo 20 godina čega se i sama nedavno prisjetila.
Bivša misica je u siječnju proslavila 42. rođendan, no na njoj godine kao da ne ostavljaju traga, a mi smo odlučili provjeriti koja je tajna njene manekenske figure. S Ivanom smo razgovarali na Food Marketu by StoryGourmet gdje je sudjelovala u radionici za pripremu tiramisua koju je vodila naša food blogerica Tanja Pastuović Klaić (Cookam i Guštam).
Simpatična Ivana među prvima se javila da uskoči u pripremu tiramisua, a nama je otkrila da joj je upravo to omiljeni desert.
‘Vjerovali ili ne, meni je tiramisu omiljeni desert. Kod kuće kuham svaki dan, iako više pripremam slana nego slatka jela, ali ako moram birati koji ću desert pripremiti, onda je to tiramisu, tako da mi je drago da sam pozvana na radionicu i da sam saznala neke nove trikove vezane za pripremu kolača’, rekla nam je Ivana.
S obzirom na to da nam je potvrdila da se voli zasladiti, zainteresiralo nas je kako usprkos tome održava manekensku liniju i kakva je njena prehrana.
'Jako volim slatko, najviše volim sladoled i čokoladu. Od ovih jednostavnijih deserata volim voćne kolače, a s obzirom na to da volim kavu, onda je tiramisu svakako favorit uz ledeni vjetar. Što se tiče linije, kuham svaki dan i trudim se kuhati zdravo sebi i sinu. Normalno da ubrzani tempo života zahtijeva koji put i ovu brzu prehranu, ali to je proces kojem svi nekako pribjegavamo ako ne stignemo kuhati', priznaje Ivana.
'Volim da je na tanjuru šareno, slažem sve u bojama, volim da su sve boje zastupljene jer sam pročitala da, ako stavimo sve boje na tanjur, da smo potkrijepili organizam svim mogućim vitaminima i mineralima koje nutricionistički trebaju tijelu za taj dan. Liniju održavam šetnjom, boravkom na zraku, ne bavim se sportom, ali kilometarska šetnja je uvijek dobrodošla. Dvaput godišnje radim detoks sokovima za čišćenje jetre i mislim da je to nekakva dobitna kombinacija za ono: u zdravom tijelu zdrav duh', rekla nam je.
Ivana se osvrnula i na svoje manekenske dane te ih usporedila s izborima za miss u današnje vrijeme.
'Izbor za miss vam otvori mnoga vrata. Otvori vam i svijet poduzetništva, upoznate brojne ljude i onda, naravno, uz fakultetsko obrazovanje, kad to znate iskoristiti u poslovnom svijetu je apsolutno dobrodošlo. Izbor za miss kakav je bio prije 20 godina i ono što je danas razlikuje se u tome što se danas biraju djevojke koje imaju i po nekoliko fakulteta, znaju nekoliko svjetskih jezika. Društvene mreže su im platforma za promociju nekih lijepih priča kako bi utjecale na mladež koja to mora i slušati. Kako radim odnose s javnošću direkciji Miss Universe Hrvatske, uvijek novu pobjednicu nastojimo instruirati da je netko gleda, netko sluša i da uvijek mora imati pozitivan utjecaj na tinejdžerice i djevojčice iz osnovne škole. Kad su djevojčice male onda sanjaju tu krunu na glavi, a kruna na glavi nije samo ona raskoš i prekrasna haljina, visoke potpetice, svjetla reflektora, nego ima i određenu težinu u smislu nekakve prave poruke koju mi danas možemo ostaviti našoj mladeži', kaže Ivana.
Događanje Food Market by StoryGourmet odvija se na otvorenom, uz pridržavanje mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH radi očuvanja zdravlja i sigurnosti uzvanika. Ulaz na event se ne naplaćuje.
Vidimo se u Hali Zagreb, na adresi Slavonska avenija 3b, do 10. travnja na bogatom programu od 11 sati do ponoći.
Fotografije s proslave Ivaninog 42. rođendana pogledajte u galeriji: