TRI GENERACIJE OBITELJI BROZ NA JEDNOM MJESTU: Otac, brat i nećakinja podržali redateljicu na njen dan

Saša Broz pozirala je s obitelji koja je došla na premijeru njezine nove predstave.

Filip Hofer

Jedna od najpoznatijih kazališnih redateljica Saša Broz (53) imala je prošlog petka premijeru 'Tajni dnevnik Adriana Molea' na koju su došli mnogi poznati Hrvati.

U Gradsko kazalište Žar ptica stigla je i njezina obitelj kako bi joj pružila podršku. To je bila prilika i da se nekoliko generacija nađe na istom mjestu.

Odlično raspoložena Saša je pozirala sa svojim ocem Aleksandrom Mišom Brozom i bratom Andrejem Brozom koji je stigao sa suprugom Mirom i kćeri Zitom. Tako su se na okupu našli sin, unuci i praunuka Josipa Broza Tita.

Tomislav Miletić/PIXSELL 

Tito je sina Aleksandra Mišu dobio sa suprugom Hertom Haas s kojom je bio u braku od 1940. do 1943. Aleksandar iza sebe ima karijeru diplomata i menadžera.

Inače, Saša je nedavno otkrila zašto je njezina kći Sara, koju je dobila s bivšim suprugom Rankom Zidarićem, promijenila prezime. 'Prije dvije godine rekla je da se želi maknuti od tereta mog i Rankovog prezimena te da je odlučila uzeti bakino prezime Haas', objasnila je redateljica u razgovoru za Večernji list.

Tomislav Miletić/PIXSELL 

'Ranko i ja znamo što znači nositi teret poznatog prezimena, njegov je otac glumac Krešimir Zidarić. Podržali smo je jer smo osjetili da joj je došlo prirodno i da to ima smisla', pojasnila je redateljica.

Osim toga, njezina kći se poput roditelja okrenula scenografiji u Zagrebačkom kazalištu lutaka.