'MORAO SAM SE POBRINUTI DA SU OKO NJE PRAVI LJUDI': Harryjeve nespretne izjave mogle bi izazvati probleme u obitelji

Princ Harry u intervjuu za jutarnji program NBC-a komentira odnos s kraljicom Elizabetom II. i njihov posljednji susret, a njegovi utisci iznenadili su mnoge.

Profimedia

Kraljevski stručnjaci osudili su Harryjeve nespretne tvrdnje da on mora 'zaštititi' kraljicu i da pokušava osigurati 'prave ljude oko nje'.

Stručnjaci koji analiziraju kraljevsku obitelj tvrde da su Harryjeve tvrdnje u intervjuu za NBC-jev jutarnji program o zaštiti kraljice potpuno netočne jer su upravo princ Harry i Meghan Markle 'bacili' kraljevsku obitelj u krizu nakon što su se preselili u Kaliforniju. 

Čini se kao da Harry pretpostavlja da je kraljičina sigurnost na neki način ugrožena, što implicira sumnju da njezin uzak krug ljudi ne brine o njoj na ispravan način. 

Profimedia 

Također, Daily Mail tvrdi da se sam intervju čini kao izravna uvreda ostalim članovima obitelji, a ne pomaže činjenica da je konkretni isječak u kojem on govori da 'štiti' kraljicu emitiran 24 sata prije kraljičinog rođendana. Sve u svemu, splet okolnosti je zbilja neobičan. 

Stručnjaci nadalje ističu da Harry postaje popriličan 'Kardashian' celebrity svijeta jer se davajući ovakve izjave ponaša kao da je zvijezda reality showa. Daily Mail je također istaknuo da Harryjeve izjave mogu samim time narušiti njegovu sigurnost u Britaniji jer preispituje sigurnost voljene kraljice. 

princ Harry o susretu s kraljicom Elizabetom II.   YouTube

Harry (37) i Meghan (40) nedavno su posjetili kraljicu Elizabetu II. i princa Charlesa u dvorcu Windsor. Princ se navodno susreo i s ocem, princem Charlesom, a susret je navodno trajao 15 minuta. Moguće je da Charles nije oprostio sinu izjave iz intervjua s Oprom Winfrey, kada je rekao da osjeća da su i on i njegov brat, princ William 'zarobljeni' u svojim kraljevskim ulogama.

Nadalje, on je u spomenutom isječku intervjua za NBC najviše komentirao odnos s kraljicom Elizabetom II i sami susret u dvorcu Windsor. 

'Bilo je sjajno provesti vrijeme s njom', rekao je Harry u intervjuu za Today, jutarnji program NBC-ja. 'Bilo je tako lijepo vidjeti je. U odličnoj je formi i, kad je sa mnom, uvijek je vrlo duhovita.'

Profimedia 

'Samo sam se morao pobrinuti za to da bude zaštićena i da oko nje budu pravi ljudi. A moj dom je sada... Za mene je on u ovom trenutku u Sjedinjenim Državama.'

Podsjetimo, princ Harry je nedavno podijelio detalje posljednjeg razgovora s kraljicom Elizabetom II. 

'Imala je puno poruka za tim UK-a (koji je sudjelovao na Invictus igrama), koje sam već proslijedio većini njih', rekao je vojvoda od Sussexa za BBC.

'Dakle, bilo je divno vidjeti je. Siguran sam da bi voljela biti ovdje kad bi mogla', dodao je Harry.

Harryjev razgovor s kraljicom obilježio je jedan od njihovih prvih susreta licem u lice otkako su on i supruga Meghan Markle službeno podnijeli ostavku na svoje kraljevske dužnosti u veljači 2021. godine.

Profimedia 

Harry je dalje rekao da se razgovor s bakom usredotočio na njegovo putovanje u Nizozemsku i Invictus Games 2022. godine.

Život u Kaliforniji

Harry, Meghan i njihovo dvoje djece žive u Kaliforniji. On je prije godinu dana posjetio Britaniju radi sprovoda princa Philipa (Harryjevog djeda), ali nije prisustvovao nedavnoj komemoraciji zbog spora s britanskim vlastima u pogledu sigurnosti koju je tražio za svoju obitelj tijekom posjeta Britaniji.

Kraljica, koja u četvrtak puni 96 godina, skriva se od očiju javnosti jer je prošlog listopada provela noć u bolnici zbog nepoznatog razloga, a liječnici su joj potom savjetovali mirovanje.

U veljači je bila pozitivna na covid-19, no iz palače su kazali da je imala blage simptome nalik prehladi.

Premda je na internetu nastavila s virtualnim sastancima s diplomatima i visokim dužnosnicima, u međuvremenu je propustila nekoliko velikih događaja, poput mise na Uskrs.

Više fotografija princa Harryja i Meghan Markle pogledajte u galeriji. 

Profimedia Meghan Markle i princ Harry u posjetu Nizozemskoj