RONALD LOPATNY PREMINUO U 78. GODINI: Bivši suprug Mije Begović izgubio bitku s teškom bolesti

Umirovljeni vaterpolist Ronald Lopatny preminuo je u 78. godini života.

Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši suprug Mije Begović i otac Maje Lene Lopatny, Ronald Lopatny preminuo je u 78. godini života, izvijestio je Večernji list.

Umirovljeni vaterpolist je umro nakon duge i teške bolesti.

'Iznimno sam vezana za tatu koji mi je uz mamu najveća životna snaga, oslonac, podrška te životni uzor. Tata mi je prenio odraz ispravnih životnih vrijednosti te zahvaljujućim tome danas mogu koristiti njegovo i majčino iskustvo u građenju svoje životne priče. Zbog toga, koristim svaki trenutak koji mi je dan u njegovoj punini', rekla je Maja Lena o svom ocu nedavno u intervjuu za Story.hr. 

Robert Gašpert 

Ronald je iza sebe imao bogatu vaterpolsku karijeru i s klubom Mladost je osvojio tri naslova europskog prvaka i prvaka Jugoslavije, a bio je i proglašen najboljim vaterpolistom bivše države. Usto je osvojio olimpijsko zlato s reprezentacijom Jugoslavije 1968. u Ciudad Mexicu te je imao dvije brončane medalje s europskih prvenstava u Utrechtu 1966. i Barceloni 1970.

U njegovoj kolekciji su se našla i dva zlata s mediteranskih igara u Tunisu 1967. i Izmiru 1971. Bio je poznat po svojoj brzini i tehnici kao i tome što je mogao pokrivati sve pozicije u vaterpolu.

Iz vaterpola se umirovio 1973. s 29 godina. Nakon toga je ušao u poduzetničke vode i otvorio restoran u centru Zagreba.

Bio je u braku s glumicom Mijom Begović s kojom je dobio kćer Maju Lenu, a bivša supruga mu je i pjevačica Tereza Kesovija.