OD SIROMAŠTVA DO 'ŠVEDSKE BEYONCE' I MILIJUNA: Ibrahimović nekad nije imao za jesti, a o njegovom braku se svašta priča

Zlatan Ibrahimović u Milanu je snimljen u zlatnom Ferrariju.

Profimedia

Životna priča Zlatana Ibrahimovića lako bi nas mogla podsjetiti na filmski scenarij.

Od siromašnog i buntovnog dječaka iz imigrantske obitelji Zlatan je dogurao do statusa jednog od najboljih svjetskih nogometaša, a može se pohvaliti nezanemarivim bogtstvom. Nedavno je tako u Milanu snimljen u svom Ferrariju zlatne boje kojim se počastio za svoj 40. rođendan, no u djetinjstvu vjerojatno nije mogao ni sanjati ovakav luksuz.

Otac mu je musliman iz Bosne, majka katolkinja iz Hrvatske, dok je on rođen u Švedskoj. Odrastao je u Rosengardu, predgrađu Malmöa, kvartu u kojem je svoj dom pronašlo puno imigranata.

Majka mu je radila kao čistačica i po 14 sati dnevno, a otac je bio domar. Razvod se dogodio kad je Zlatan imao samo dvije godine, a odlukom socijalnih radnika, on je dodijeljen majci, a njegova sestra Sanela ocu. Kako nije mogao bez sestre, počeo je živjeti s ocem, no ona je na kraju dodijeljena majci. Život s ocem nije bio nimalo lak, jer je imao problema s alkoholom, zbog čega ponekad nisu imali ništa u frižideru, no upravo mu je otac platio nogometni kamp onda kada nije imao za stanarinu i nikad nije slušao one koji su tvrdili da mu sin neće uspjeti.

Profimedia 

Zbog teške životne situacije Zlatan je u djetinjstvu često vrijeme provodio na ulici gdje su ga druga djeca nerijetko zadirkivala što je znalo rezultirati brojnim tučnjavama, a priznao je i da je često krao bicikle.

Razvaljivao sam lokote, bio sam pravi ekspert za to. Bum-bum i bicikl bi bio moj. Bio sam kradljivac bicikala, to je bio moj prvi posao. Počelo je nevino, ali ponekad bi stvar izmakla kontroli. Jednom sam, sav u crnom, u stilu Ramba, uzeo velika kliješta i ukrao vojni bicikl. To mi je donosilo uzbuđenje. Uživao sam. Da budem iskren, više se radilo o adrenalinu nego o biciklima’, pisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

Srećom, na vrijeme se trgnuo i, umjesto kriminalu, posvetio sportu u kojem je postigao ogromne uspjehe, a za njima je uslijedila i zarada. Zlatan danas više ne mora krasti, ali, čini se da adrenalin voli i danas. Dokaz tome su i skupe jurilice kojima se nogometaš voli počastiti. Dio svog voznog parka nedavno je pokazao u Milanu na čijim je ulicama snimljen u zlatnom Ferrariju za kojim se teško ne okrenuti, a kojim se nogometaš počastio prošle godine za svoj 40. rođendan. Za to je izdvojio oko 500 tisuća dolara, odnosno, oko 3,3 milijuna kuna.

Ferrari SF90 Stradale ima 986 konjskih snaga, a specifičan je po tome što je hibrid. Snagu od 769 'konja' mu daje benzinski turbo motor, a ostatak snage dobiva iz tri električna motora. Ferrari je najavio da će proizvesti samo 499 komada ove serije vozila.

Poznato je da je Zlatan ljubitelj skupih i brzih automobila i da u svojoj garaži ima pozamašnu kolekciju jurilica među kojima se nalazi još nekoliko modela Ferrarija, Porsche, Lamborghini…

Profimedia 

U jednom je intervjuu ispričao da je svojevremeno posudio novac da bi si kupio Porsche Turbo, a zbog brze vožnje završio je bježeći od policije.

Kad dolaziš iz mog susjedstva, prvo što si želiš kupiti je dobar auto. Kupio sam si Porsche Turbo svojim zadnjim novcem, čak sam i posudio novac, da mogu imati dobar auto i voziti se okolo. Vozio sam brzo jer volim adrenalin, a onda se odjednom pojavila policija. Što mislite jesam li stao?’, rekao je Zlatan.

‘Nastavio sam voziti dok nisam došao do tunela u kojem sam se sakrio, a policija je samo projurila’, otkrio je.

Profimedia 

Zlatan je danas otac dvojice sinova, Maximiliana i Vincenta, a od 2002. godine je u vezi s manekenkom i poduzetnicom Helenom Seger koju tamošnji mediji nazivaju 'švedskom Beyonce'.

Par se upoznao posve slučajno u na jednom parkiralištu. 'Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32. Imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban nogometaš da me hrani. Bila sam samostalna, a on čak nije bio niti moj tip muškarca. Prvi put kada sam ga vidjela, zagradio je svojim Ferrarijem moj Mercedes, vidjela sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Bila sam loše raspoložena i izvikala se na njega. Mislim da mu se to svidjelo', ispričala je 2010. godine ljepotica u intervjuu za Elle koja je inače vrlo samozatajna.

Profimedia 

Dugo se pričalo kako mu Helena nije bila jedina u početku, a isto to se priča već neko vrijeme, točnije otkad je snimio reklamu s fatalnom talijanskom voditeljicom Dilettom Leottom.

Jednom je i ona sama progovorila o toj situaciji. 'Biti sa zauzetim muškarcem neprihvatljivo je za moje principe, uz sav izbor na svijetu moraš imati svijest da se ne dovedeš u pogrešne situacije', rekla je tada. Pričalo se da je duo viđen u njegovom stanu, a zatim i na proslavi njenog rođendana na Siciliji, no za samu aferu ne postoje konkretni dokazi. Diletta se zatim neko vrijeme viđala s turskim zavodnikom Canom Yamanom, no pričalo se da on zapravo voli muškarce te da mu je prelijepa plavuša bila samo 'paravan'. Par je zatim prekinuo.

Još fotografija Zlatana Ibrahimovića s obitelji pogledajte u galeriji: 

Profimedia Zlatan Ibrahimović voli skupe automobile