IMA 7 DOKTORATA, ISTO TOLIKO DJECE I ZANIMLJIV NADIMAK: Ona je jedna od supruga katarskog emira, no nju jedino voli

Mozu bint Nasser zovu i katarskom Jackie Kennedy, a Vogue ju je uvrstio među pet najbolje odjevenih žena na svijetu.

Instagram

Katarski emir Hamad bin Khalifa Al Thani ima 3 supruge, no dok se dvjema rođadinjama oženio zbog političke koristi, Moza bit Nasser s kojom je dobio sedmero djece jedina je s kojom se oženio zbog ljubavi.

Upravo to je i razlog zašto ga ona u stopu prati na svim službenim putovanjima, a i veoma je aktivna u političkom i društvenom životu zemlje.

Za razliku od ostalih žena muslimanske vjeroispovijesti, ona ne nosi ni burku ni hidžab, a zbog njezinog su je nepogrešivog modnog izričaja prestižni časopisi poput Voguea i Vanity Faira uvrstili među najbolje odjevene žene svijeta.

Katarska Jackie Kennedy, kako ju mediji vole zvati, za emira se udala 1977. godine kada je još bila 18-godišnja studentica Sveučilišta u Kataru na kojem je diplomirala sociologiju devet godina kasnije. Zahvaljujući njezinoj posvećenosti socijalnom radu i suprugovoj fondaciji koja je izgradila brojne fakultete, Moza je dobila čak sedam počasnih doktorata.

Prije nekoliko je dana izdala dekret kojim je nadležnosti organizacije 'Qatar Social Work' koju je sama osnovala prenijela na Ministarstvo obitelji i rada, redovito je aktivna u brojnim organizacijama poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice te raznih programa za pomoć djeci, a zahvaljujući njoj i 'Katar fondaciji' izgrađen je u Dohi 'Grad obrazovanja' koji je u Katar doveo američke fakultete.

Najmoćnija žena Bliskog istoka miljama je daleko od samo lijepog lica koje svog supruga prati u stopu, a njezin je stil odijevanja ono čime privlači najviše pažnje. Prvenstveno je poznata po dugačkim elegantnim haljinama i turbanima, a mnogi vjeruju kako njezina garderoba košta pravo bogatstvo

Dobro je poznato da su joj francuske modne kuće Dior, Givenchy i Chanel omiljene pa ju se tako nerijetko može vidjeti u komadima koji koštaju i više od 30 000 dolara, dok oni koji su dizajnirani posebno za nju dostižu cijenu i od 100 000 dolara. Pa ipak, budući smo se puno puta uvjerili kako se stil i dobar ukus novcem ne mogu kupiti, apsolutno vjerujemo kako ova ikona stila s razlogom nosi nadimak koji nosi i nestrpljivo iščekujemo njezine nove modne avanture.