SVAKA PADNE NA ŠARM PA SHVATI U ŠTO SE UVUKLA: Bivšoj je branio da vrišti na porodu, problematična plavuša se spasila

Tom Cruise poznat je po svom turbulentnom ljubavnom životu, a mi smo se prisjetili s kojim je sve ženama bio.

Profimedia

Jedan od najslavnijih holivudskih glumaca, Tom Cruise, slobodno može reći da njegov život nalikuje nekom od njegovih filmova, a posebnu pozornost u javnosti privlači njegov turbulentan ljubavni život. Iako je glumio u četrdesetak filmova od kojih su mnogi postali veliki hitovi, blistavu karijeru zasjenili su skandali iz njegovog privatnog života i opsesija scijentološkom crkvom.

Tom je odrastao u New Yorku s tri sestre, majkom učiteljicom Mary Lee i ocem inženjerom Thomasom Cruiseom. Odgajan u katoličkoj obitelji i oskudici, ali i stalnoj selidbi, promijenio je čak 15 škola u 14 godina.

‘U školi nisam imao bliskog prijatelja. Uvijek sam bio novi đak s pogrešnim cipelama i čudnim naglaskom. A nije mi pomogla ni disleksija’, rekao je u jednom intervjuu.

YouTube 

Život mu je obilježio i problematičan odnos s ocem kojeg je Cruise opisao kao zlostavljača i kukavicu.

On je bio osoba koja bi te, ako nešto pođe po zlu, šutnula. Bila je to sjajna lekcija u mom životu - prvo me uljuljao i učinio da se osjećam sigurnim, a onda - bang! Znao sam da nešto nije u redu s tim tipom i da moram s njim biti oprezan’, otkrio je u intervjuu iz 2006. godine.

Roditelji su mu se razveli kad je imao 14 godina, a Tom je u to vrijeme poželio postati svećenik, no od toga je, očito, odustao. To se pokazalo kao dobra odluka jer je već s 21. godinom postao zvjezdano ime u glumačkom svijetu nakon velikog uspjeha filma ‘Riskantan posao’ iz 1983., a tri godine kasnije snimio je legendarni ‘Top Gun’.

Čim je stigla zvjezdana slava, pozornost medija i javnosti okrenula se i prema njegovom privatnom životu pa su i njegove partnerice dolazile pod povećalo.

Prva djevojka

Jedna od njegovih prvih ljubavi bila je glumica Melissa Gilbert koja je kasnije priznala da su njih dvoje bili u vezi kad su bili tinejdžeri.

Profimedia 

‘Kad sam hodala s njim još se zvao Tom Mapother. Bilo je to kad se tek preselio u Los Angeles, mislim da mi je bilo 16 ili 17 godina’, rekla je Andyju Cohenu kojem je povjerila da s Tomom nije spavala, no da se glumac ‘odlično ljubi’.

‘Nisam spavala s njim. Mazili smo se, ali seksa nije bilo. On se odlično ljubio, ali on je tad bio glumac koji se probija, a ja sam već radila’, dodala je.

Spoj s problematičnom plavušom

1982. povezivali su ga s glumicom Heather Locklear koja se i sama tada tek probila u svijet showbusinessa ulogom u ‘Dinastiji’. Glumica je kasnije otkrila da je s Tomom bila samo na jednom spoju.

Profimedia 

Nije to zapravo bio ni spoj. Išli smo zajedno na jednu audiciju, a on baš nije imao prijatelja. Odlučili smo se izaći van i plesati’, ispričala je u jednom intervjuu, no istaknula je da joj se baš nisu svidjele njegove plesne vještine i da se spoj više nije ponovio.

Vruća afera s glazbenom ikonom

Nakon toga imao je kratku, ali intenzivnu aferu s glumicom Rebeccom De Mornay, kolegicom iz filma ‘Risky Business’, no puno više se pisalo o njegovom odnosu s legendarnom Cher.

Profimedia 

Tom i 16 godina starija Cher nakratko su bili zajedno osamdesetih, a ona je o tome progovorila tek 2008. tijekom intervjua s Oprah Winfrey.

‘Živjela sam u njegovom stanu. Bila sam luda za njim. Bio je predivan i nekako drugačiji. Bio je sramežljiv mladić i nije baš imao novca’, rekla je tom prilikom.

Prva supruga uvela ga je u scijentologiju

Njegova prva velika ljubav s kojom je stupio u brak bila je šest godina starija glumica Mimi Rogers koja mu je značajno utjecala na život iako su u braku bili samo tri godine. Naime, vjeruje se da je upravo Mimi bila ta koja ga je uvela u scijentologiju. Njen otac bio je prominentan član scijentološke crkve i prijatelj njenog osnivača L. Rona Hubbarda, a povezan sa scijentologijom bio je i njen prvi suprug James Rogers čije prezime glumica i danas nosi. I ona sama je imala aktivnu ulogu u organizaciji.

Profimedia 

'Ta je filozofija bila dio mog odgoja. Mislim da je to odličan sustav vjerovanja za odrastati u njemu jer scijentologija nudi jako pragmatične metode za nošenje s brigama oko spiritualnosti i uči nas kako da ih primjenjujemo u svakodnevnom životu', rekla je u intervjuu za Los Angeles Times 1991.

Mimi je u međuvremenu napustila scijentologiju, a pisalo se i da je njihov vođa David Miscavige kriv za to što se razvela od Toma.

Ljubav s Nicole i zasnivanje obitelji

Ubrzo nakon razvoda s Mimi zbližio se s kolegicom Nicole Kidman s kojom se upoznao na snimanju filma ‘Dani groma’, a vjenčali su se na Badnjak 1990. S Nicole u braku je proveo 11 godina, a 1995. posvojili su i dvoje djece, kći Isabellu i sina Connora.

Profimedia 

Kada se holivudski par razveo 2001., mnoge je to šokiralo i nije se znalo što im je presudilo. No kasnije je procurilo u javnost da Nicole nije mogla trpjeti sve veći pritisak Scijentološke crkve kojoj je Tom pripadao i vodila je bitku za svoje mentalno zdravlje.

Cruise je uključio njihovu djecu u ozloglašeni kult i preselili su se k njemu. Uspio ih je i okrenuti protiv Kidman što ona nikako nije mogla promijeniti, iako se trudila godinama. Koliko je cijela situacija postala ozbiljna, govori i to što Isabella nije razgovarala s Nicole čak 20 godina.

Ludovao je za Penelope Cruz

Nakon razvoda od Nicole dvije i pol godine proveo je u vezi s glumicom Penelope Cruz, a piše se da je scijentologija kumovala i njihovom razlazu.

Tom i Penelope upoznali su se na snimanju filma ‘Vanilla Sky’, 2000. godine, dok je on još bio u braku s Nicole, a mnogi su tad nagađali da je veza počela i prije nego se on razveo, no on je to porekao.

Iako je Tom navodno bio lud za lijepom Penelope i priča se da ju je planirao i zaprositi, prekinuli su 2004.

Profimedia 

‘Tom je apsolutno planirao zaprositi Penelope i otvoreno su razgovarali o braku tijekom tri godine koje su proveli zajedno. Bio je ludo zaljubljen u nju i nadao se da će zajedno provesti život, a ona je osjećala isto’, rekao je ranije izvor blizak nekadašnjem paru za magazin Radar.

‘Penelope je ipak odlučila okončati vezu jer je smatrala da je scijentološka crkva ‘treći kotač’ u njihovoj vezu. Penelope nije imala ništa protiv scijentologije, ali to jednostavno nije bilo za nju. Divila se Tomovoj predanosti, ali nije se zbog toga bila spremna odreći svog života’, istaknuo je izvor.

Djevojka koju mu je namijenila sekta

Nakon Penelope bio je u kratkoj vezi s glumicom Nazanin Boniadi, članici scijentološke crkve, a pisalo se da su mu upravo scijentolozi u to vrijeme tražili prikladnu djevojku te da je Nazanin bila ta koju su izabrali.

Profimedia 

Navodno su joj u početku samo rekli da je odabrana za ‘vrlo važnu misiju’. Čelnici scijentološke crkve porekli su da je bilo takve potrage, a veza Toma i Nazanin trajala je od studenoga 2004. do siječnja 2005. godine.

Uslijedila je veza o kojoj će dugo govoriti čitav svijet, ona s glumicom Katie Holmes.

Brutalan razvod savršenog para

Katie je Toma upoznala na audiciji za 'Nemoguću misiju', a kasnije je rekla da je to bila ljubav na prvi pogled.

'Odmah sam znala da ćemo biti zajedno, da ćemo se vjenčati', rekla je.

Par je brzo započeo vezu, a nije im smetala ni razlika od 16 godina.

Iako je odgojena kao katolkinja, Katie je zbog Toma prešla na scijentologiju, a on ju je zaprosio nakon samo osam tjedana veze. Prosidba se dogodila na vrhu Eiffelovog tornja u Parizu gdje je par bio na večeri, a ubrzo zatim su objavili svoje zaruke.

Profimedia 

Početkom listopada 2005. par je objavio da čeka dijete, a 2006. rodila se malena Suri. U to se vrijeme puno pisalo o tome kako je Katie, prema pravilima scijentologije, rodila u potpunoj tišini, odnosno da je morala praviti što manje zvukova. Naime, prema scijentološkoj praksi, majci i djetetu tijekom rođenja mora se osigurati što tiše i mirnije okruženje. Tom je u ranijem intervjuu porekao da će Katie morati šutjeti tijekom poroda i da neće dobiti epiduralnu.

'Radi se o poštovanju prema majci, ne mora ona biti tiho. Majka može napraviti koliko god buke mora. No, zašto bi drugi ljudi oko nje pravili buku? Ako je sve okolo mirno i tiho, zbog toga je to posebno', rekao je Tom.

Profimedia 

'Ona će napraviti onako kako bude morala, s liječnicima. Što god bude željela. Ako joj bude potrebna epiduralna, dobit će epiduralnu', rekao je glumac prije poroda.

U studenom 2006. par se vjenčao u Italiji prema scijentološkom obredu. Svadbu su slavili u dvorcu Odescalchi, a navodno su za ceremoniju potrošili tri milijuna dolara. Sam Georgio Armani dizajnirao je dvije haljine koje je Katie nosila te večeri, a među gostima su se našle brojne poznate ličnosti poput Johna Travolte, Jennifer Lopez, te Willa i Jade Smith, no mnogima je upalo u oči da je bilo jako malo Katienih prijatelja.

Razveli su se 2012. godine, nakon šest godina braka, a Katie je dobila puno skrbništvo nad njihovom kćerkicom. O razlozima razvoda nikad nisu govorili, a Tom navodno godinama nije vidio malenu Suri kojoj je, inače, trenutno 16 godina.

Profimedia 

Glumica Leah Remini, koja je napustila scijentologiju i nerijetko dijeli bizarne informacije o ovom kultu tvrdi da Katie godinama šuti o Tomu i scijentologiji jer se boji da će izgubiti skrbništvo nad Suri.

'Stalno sam se pitala zašto Katie Holmes ili Nicole Kidman nisu progovorile. Pretpostavljam da su ih natjerali da potpišu ugovore koji im to zabranjuju. Vjerujte mi, Katie ne smije sa mnom izaći na ručak, a bile smo bliske prijateljice. Boji se da će izgubiti skrbništvo nad Suri. To je stvarno bolesno', rekla je Leah u intervjuu.

Tajna veza s 20 godina mlađom kolegicom

O Tomovom ljubavnom životu nakon Katie zna se iznimno malo, a iako ni jedno od njih nije potvrdilo napise, puno se pisalo o tome da je Tom od 2020. godine u vezi s, Hayley Atwell, 20 godina mlađom kolegicom iz filma ‘Nemoguća misija 7' s kojom se zbližio upravo tijekom snimanja ovog filma. Međutim, prema novijim izvještajima, par je u međuvremenu prekinuo.

Iako se Hayley s Tomom pojavila na premijeri filma Top Gun: Maverick u svibnju ove godine, izvori bliski njima su za The Sun otkrili da je to bilo ‘čisto zbog podrške’ glumcu.

Profimedia 

‘Tomova i Haleyina veza je bila iskrena. Bez obzira na glasine koje su tvrdile suprotno, nikad nisu bili zajedno samo pred kamerama. Nažalost, nisu uspjeli’, rekao je izvor za The Sun.

‘Odlično su se slagali i imali fantastičnu kemiju zbog čega su vezi prošle godine odlučili dati još jednu priliku ranije ovo godine. Ali ono što je funkcioniralo iza zatvorenih vrata nije tako dobro funkcioniralo u javnosti. Odlučili su da im bolje ide kao prijateljima’, dodao je anonimni izvor koji je istaknuo da im je presudila popularnost i pozornost koju su kao par izazivali.

Fotografije Toma Cruisea s bivšim ljubavima pogledajte u galeriji:

Profimedia Tom Cruise i bivše ljubavi