HANA I PETAR KĆERKICI SU NADJENULI UNIKATNO IME PREDIVNOG ZNAČENJA: 'Ukrali' su ga Danijeli, ali postoji poseban razlog

Što zapravo znači ime Alba?

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Supružnici Hana Huljić i Petar Grašo postali su roditelji.

Naime, u njihovu je obitelj stigla djevojčica kojoj su nadjenuli ime Alba. Beba je teška 3100 grama i duga 50 centimetara, a i ona i mama su dobro.

Jadran Babić 

Glazbeni par je za svoju kćer odabrao zaista posebno ime, što se znalo još tjednima prije porođaja.

Zanimljivo, ime Alba mogu nositi i dječaci i djevojčice, a potječe od latinske riječi 'albus', čije je značenje 'bijela' ili 'svijetlo'. Ime je često među curicama u Španjolskoj i Italiji, a prevodi se kao 'zora' pa simbolizira obnovu snage, želju za inovacijama i ustrajnost. S druge strane, u hebrejskoj kulturi nose ga isključivo dječaci.

Jadran Babić 

Tonči Huljić otkrio je da djevojčica dobila ime po svom djedu Zoranu, ocu Petra Graše.

'Petar i Hana unaprijed su se dogovorili da će, ako bude djevojčica biti Alba jer je njegov tata Zoran, a da je bio dječak zvao bi se Tonči, po njegovu djedu i meni', istaknuo je skladatelj.

Osobe koje nose ime Alba prema numerologiji su avanturisti puni energije, a najviše od svega cijene svoju slobodu. Znaju što žele, snalažljivi su i ne odustaju od svojih ciljeva.

Podsjetimo, pjevačica Danijela Martinović, koja je s Petrom Grašom bila u vezi više od 24 godine, otkrila je 2014. godine da je isto ime htjela odabrati za svoju kćer.

Tada je za In Magazin otkrila da je zajedno s Petrom isplanirana imena za zajedničku djecu.

'Stvarno trenutno najveća želja u mom životu. Evo istinski se nadamo da ćemo se vrlo brzo radovati. Sin će biti Toni, to se zna, po Petrovu pokojnom djedu, a za curicu imamo dva imena, Alba ili Luce. Interesantno, potpuno su dijametralno različita pa će se možda ljudi iznenaditi.'

Story arhiva 

'Luce zato što mi je to pravo dalmatinsko i naše i moja pokojna baka je bila Luce, ali kad sam čula ime Alba, ja sam naprosto ostala tako ushićena zato što Alba na talijanskom znači zora, isto mi je to višeznačno, i lipo i neobično, a opet nama blisko i drugačije', rekla je Danijela prije osam godina.

Zanimljivo, malena Alba Grašo rođena je carskim rezom 17. srpnja, i to nekoliko dana prije termina, a samo dva dana prije rođendana Danijele Martinović, 15. srpnja.

U galeriji pogledajte više fotografija Hane Huljić i Petra Graše.

Instagram Hana Huljić i Petar Grašo vjenčat će se 19. veljače 2022. godine