GDJE JE DANAS DRAGO GABRIĆ? Storyju je otkrio detalje odrastanja uz slavnog oca i ljubavi koja ga je oborila s nogu

Nogometaš Drago Gabrić uživa u obiteljskom životu sa suprugom Mateom i kćerkicom Leonom. Otvorio nam je vrata svog doma u Splitu i pričao o odrastanju uz slavnog oca, ljubavi koja ga je oborila s nogu i djevojčici koja je odmah postala mezimica cijele obitelji.

Jadran Babić

Kćerkica je moj najveći blagoslov, toliko sam joj privržen da ne mogu zamisliti život bez nje. Ne mogu vam ni opisati naš prvi susret, bio je pun emocija i suza - emotivno govori 35-godišnji nogometaš Drago Gabrić koji je nedavno proslavio drugu godišnjicu braka sa 27-godišnjom suprugom Mateom, s kojom ima dvogodišnju kćer Leonu.

Iako ne vole medijsko eksponiranje i žive daleko od očiju javnosti, mirno i povučeno, svoju ljubavnu priču odlučili su podijeliti samo s čitateljima Storyja. Sin legendarnog vratara Hajduka Tončija Gabrića također je igrao za Hajduk i taj mu je nogometni klub obilježio karijeru, a danas igra u klubu Zagora i polaže ispite kako bi stekao licenciju UEFA-e i postao trener. Ne krije da mu je bila iznimna čast i zadovoljstvo igrati za Hajduk, no ipak priznaje da je bio poseban osjećaj odrastati kao sin vratara Hajduka.

- Bilo je jako izazovno odrastati kao sin vratara Hajduka jer se sve što napravim gledalo kroz prizmu mog oca - kaže nam Drago Gabrić.

Jadran Babić 

Iako je u potpunosti posvećen poslu, najveće zadovoljstvo i blago ipak su mu njegova kći Leona i supruga Matea.

- Najveća sreća su mi moja kćerkica i supruga, moj najveći oslonac i najveća motivacija. Matea i ja smo drugu godišnjicu braka proslavili u predivnom restoranu u Splitu. Kako zbog poslovnih obaveza nismo mogli otići na kraće putovanje, to nam je bila odlična opcija i lijepo smo se zabavili - otkriva nam Drago koji se prisjetio prvog susreta sa svojom Mateom.

- Upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja. Nakon nekog vremena dogovorili smo prvi spoj i dogodila se ljubav na prvi pogled. Već sam tada znao da je ona prava. Osvojila me dobrotom i vedrinom. Nikad neću zaboraviti kako me zagrlila iste sekunde kad smo se upoznali. Bila je toliko vrckava i pozitivna da nije bilo šanse da joj itko odoli - vedro nam je ispričao.

Matea je iz sunčanog Zadra, a Drago iz grada podno Marjana, ali svoju vezu nisu dugo održavali na daljinu, nego su se nakon šest mjeseci odlučili za zajednički život.

- Imao sam nogometnu pauzu od tri mjeseca i bez razmišljanja odlučio sam preseliti se k njoj u Zadar. Čim su počele pripreme za novu sezonu, ona je bez razmišljanja krenula sa mnom i tako već četiri godine zajedno živimo u Splitu. Ja sam predložio zajednički život u Splitu i ona je to jako dobro prihvatila s obzirom na to da ovdje tada nikoga nije poznavala. Jednostavno smo shvatili da ne možemo jedno bez drugoga - ispričao nam je Drago.

Jadran Babić 

Zanimalo nas je i kako su njegovi roditelji reagirali kada im je rekao da će dobiti nasljednicu, a oni unuku.

- Bili su presretni, navijali su od početka da u obitelj dođe curica. Otac se najviše veselio. Ipak mu je to prva unuka i njegova mezimica - objašnjava.

Njegova bolja polovica, atraktivna Matea Gabrić priključila se našem razgovoru te iz svoje perspektive komentirala najljepše trenutke u životu.

- Trudnoća mi je bila savršena od početka do kraja. Imala sam male mučnine u početku, što je normalno. Voljeli bismo imati dvoje djece pa navijam i da sljedeća trudnoća bude takva - otvoreno nam kaže Zadranka koja ima samo lijepe riječi za svog supruga Dragu.

- Osvojio me iskrenošću i dobrotom, pogledom na svijet, a najviše time što je spreman pomoći apsolutno svima koliko god je to u njegovoj moći. Bio mi je od velike pomoći tijekom trudnoće, a ponajviše kad sam rodila. Mogu reći da ponekad radi i više toga od mene, ali svakako se trudimo jednako sudjelovati u svemu - dodaje.

Matea nam kaže da je malena Leona iznimno vrckava djevojčica i sada pokazuje afinitet prema sportu.

- Naša Leona je jako živahno dijete. Ponekad i preživahno, ne propušta priliku za igranjem, a naravno da je uz tatu zavoljela i balun. Iskreno, mi bismo je željeli vidjeti u tenisu - rekla je.

Jadran Babić 

Iako u našem društvu postoje predrasude o nogometašima i njihovim suprugama, na Matei se primjećuje da nije tipična žena nogometaša.

- Volim svoju privatnost i svoj posao i to mi je uz kćerkicu prioritet. Ne volim se eksponirati, a zbog toga nemam ni profil ni na jednoj društvenoj mreži - ispričala je Matea.

Dok ljetne temperature iz dana u dan rastu, njihovu svakodnevicu i zajedničke aktivnosti upotpunjuju i dva psića s kojima obožavaju provoditi slobodno vrijeme.

- Imamo dva psića koja nam uveseljavaju svaki dan, pogotovo otkad je stigla Leona koja ih obožava. Od početka ih je odlično prihvatila i ne propušta priliku gnjaviti ih. Najviše vremena volimo provoditi upravo s njima u šetnji - kaže Matea.

Zanimalo nas je li iz njezina iskustva istinita narodna uzrečica ‘sve kriva i ne vješta’ kada je riječ o odnosu svekrve i nevjeste.

- Odlično se slažem s Draginim roditeljima. Imam divne svekra i svekrvu. Svekrva je odlična majka i baka koja uskoči kad god treba pričuvati Leonu. Slažem se s njom od prvog dana. Mnogima je to čudno, ali stvarno imamo odličan odnos - govori Matea Gabrić.
Tijekom razgovoran nismo mogli ne primijetiti tetovaže koje ih krase. Naime, Drago i Matea dijele strast prema tetovažama, a otkad je upoznala Dragu, Matea je znatno povećala broj tetovaža.

- Dok nisam poznavala Dragu, imala sam samo tri tetovaže. Uz njega sam postala ovisnik… Sada ih imam šesnaest - šaljivo zaključuje.