'AKO SE IKAD SRETNEMO, PLATIT ĆEŠ MI ZA OVO': Vesna Dragojević na neobičan način završila emotivnu poruku za Olivera

Vesna Dragojević posvetila je suprugu Oliveru Dragojeviću nježnu poruku za godišnjicu njegove smrti.

Story arhiva

Na današnji dan prije četiri godine napustila nas je jedna od najvećih legendi hrvatske glazbene scene, Oliver Dragojević. Oliver je preminuo 29. srpnja 2018. u 71. godini života nakon teške borbe s karcinomom pluća.

Oliverova smrt teško je pala njegovim fanovima diljem regije, a glazbenik je imao jedan od najveličanstvenijih ispraćaja. Na posljednjih počinak ispratile su ga tisuće ljudi uz bakljadu dok je katamaran s njegovim lijesom putovao prema njegovoj rodnoj Veloj Luci, a počast mu je odalo i 500 brodova s otoka Hvara i Visa.

Naravno, njegov odlazak najteže je pao njegovima najdražima i najbližima, njegovoj obitelji, a osobito supruzi Vesni koja je s njim provela 45 godina i ostala s njim sve do njegove smrti.

Jadran Babić 

Tužnu godišnjicu Vesna je obilježila emotivnim riječima i na Facebooku gdje je napisala poruku svom Oliveru, a na kraju se čak i malo našalila.

‘7 . 12 .1947— 29. 7 . 2018 Dragi naš dida. Svi smo tu. Nas 14 . Danas su tu i tvoji prijatelji. Puno njih. Danas je dan za pismu, ne za plakanje. Svi nam se javljaju i tvoji obožavatelji dolaze. Pričaju na svim jezicima ja kliman glavom prepostavljam da te hvale’, počela je Vesna.

Istaknula je da Oliveru ovakva pompa ne bi bila draga, a da ni njoj samoj nije lako nositi se tolikom pozornosti.

‘Ostavio si nam veliki teret.Sad su se prebacili na mene, znaš da sam to vješto izbjegavala. Više sam se islikavala u godinu dana nego kroz cili život. Danas je veliki koncert. Znam da bi gušta svirat i pivat, ali ovaj put oni to rade za tebe. Puno mladih i tvojih starih prijatelja. Znam da ti nije draga ovolika pompa oko svega toga. Mi smo samo promatrači i nismo u organizaciji. Znam šta bi reka, ali neću beštimat’, piše ona.

U zaključku je poručila da ga svi vole, no našalila se da će joj suprug ‘platiti za ovo’ ako se ikad sretnu.

‘U nas ništa nova. Nastavili smo kako smo živjeli s tobom. Ako se ikad sretnemo, platit ćeš mi za ovo. Volimo te do kraja života’, napisala je Vesna Dragojević.

Uz svoju poruku objavila je snimku na kojoj Oliver Dragojević i Stjepan Hauser izvode pjesmu ‘Ostavljam te samu’.

Podsjećamo, Vesna i Oliver upoznali su se još davne 1973., a vjenčali godinu dana kasnije, prije nego je Oliver postao velika zvijezda, a on je jednom istaknuo da je vjerojatno ne bi oženio da se to dogodilo nakon što je postigao uspjeh jer bi mislio da je ona s njim zbog njegova novca. Ljubav je trajala do kraja njegovog života, a zajedno su dobili trojicu sinova Dina, Davora i Damira kao i brojnu unučad.

Večeras će se održati centralni koncert projekta ‘Trag u beskraju’ koji se ovih dana održava u Veloj Luci u čast Olivera Dragojevića. Koncert će početi u 21 sat, a na njemu će nastupiti brojni hrvatski glazbenici koji će pjevati Oliverove pjesme.

Još fotografija obitelji Olivera Dragojevića pogledajte u galeriji: 

Miranda Cikotic/PIXSELL, Story arhiva Obitelj Olivera Dragojevića