BILA JE NEPOPUSTLJIVA BAKA: Strogo pravilo kraljice Elizabete nisu smjeli prekršiti ni George, Charlotte i Louis

Jedno pravilo kraljice Elizabete za večerom njeni unuci nipošto nikada nisu smjeli prekršiti.

Profimedia

Kraljica Elizabeta bila je poznata po tome da je nije teško zadovoljiti kad se radilo o hrani jer je voljela jednostavne obroke, meso ili ribu s povrćem, a nije voljela ništa pretjerano niti ekscentrično. Međutim, sve drugo oko njenih obroka bilo je prilično komplicirano.

Naime, postoje brojna, kroz povijest utemeljena pravila kojih se svaki monarh, ali i članovi njihove obitelji moraju pridržavati, a iznimka nije bila ni kraljica Elizabeta.

Kad se radi o velikim banketima i svečanim večerama, svaki detalj mora biti savršen pa se tako stolovi za ovakve situacije počinju pripremati i uređivati i po pet dana prije samog događaja.

Profimedia 

Kraljica je bila puno manje formalna kad se jelo samo sa svojom obitelji, ali je i dalje poštovala više strogih pravila koja se ni njena djeca, unuci i praunuci ne usuđuju prekršiti. Jedno pravilo, koje postoji i u mnogim drugim kućanstvima, kad se radi o obiteljskim obrocima, ne mogu zaobići čak ni najmlađi članovi kraljevske obitelji, princ George, princeza Charlotte i princ Louis.

To je pravilo otkrio britanski pisac i bivši političar Gyles Brandreth u emisiji 'This Morning'.

Profimedia 

'Jedna od stvari koje kraljica nikad neće dopustiti svojim unucima i praunucima je korištenje mobitela za vrijeme obroka', rekao je jednom prilikom.

'Ona, kao i ja, voli formalnosti. Ne znači da morate imati posebnu salvetu, ali morate lijepo sjediti za stolom i definitivno ne smijete žvakati otvorenih usta', dodao je.

Pravilo da mobiteli nemaju što raditi za stolom za vrijeme obroka nije jedino koje je kraljica zahtijevala da njena obitelj poštuje. Postoji i niz pravila i zabrana kojih se moraju pridržavati, što nekima pada teže nego drugima.

Profimedia 

Bivši dvorski kuhar Darren McGrady, otkrio je kako je članovima obitelji zabranjeno jesti krumpir, rižu ili tjesteninu za večeru. Govori se i da nitko nije smio otići na spavanje prije same kraljice Elizabete što je navodno posebno teško padalo pokojnoj princezi Diani.

Popis zabrana ne završava ovakvim starinskim ograničenjima, već se nadopunjuje u skladu s modernim načinom života. Tako primjerice, članovi obitelji ne smiju pozirati za selfije, jer se smatra da bi s javnošću trebali komunicirati uglavnom izravnim kontaktom, a ne 'paradiranjem' po društvenim mrežama.

Zato na službenom Instagram profilu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea nećete vidjeti nijedan njihov selfie. Naprotiv, Kate je izvrsna fotografkinja pa svi uživaju u njezinim izvanrednim portretima djece - princa Georgea, princeze Charlotte i malenog Louisa.

Još obiteljskih fotografija princa Williama i Kate Middleton s njihovom djecom pogledajte u galeriji: 

Profimedia Obitelj princa Williama i Kate Middleton