ZA VRIJEME MISE ZA KRALJICU ODLUČIO LJUDIMA UNIŠTITI ŽIVOTE: Charles sjeo na tron pa pokrenuo čistku među zaposlenicima

Tijekom mise za kraljicu Elizabetu II., osoblje kralja Charlesa III. saznalo je da će im se dijeliti otkazi.

Profimedia

Nakon smrti kraljice Elizabete III., za kraljevsku se obitelj u kratkom roku odigralo mnogo toga. Britanija je dobila novog kralja, princ William sada ima titulu princa od Walesa, a čak će i Harryjeva i Meghanina djeca potencijalno dobiti kraljevske titule. No, nisu samo oni ti koji će osjetiti odlazak Elizabete.

Naime, nakon kraljičine smrti njezin je sin, princ Charles, postao kralj Charles III., a s tom titulom slijede i mnoge promjene. Tako će Charles sa suprugom Camillom napustiti svoju dosadašnju rezidenciju, Clarence House, te će se preseliti u Buckinghamsku palaču. Odmah se postavilo pitanje što će biti s njihovim zaposlenicima u staroj rezidenciji, a sada se otkrilo i kako im kralj plača za dugu i vjernu službu – otkazima.

Profimedia 

Navodno su već deseci djelatnika i zaposlenika dobili obavijest o tome kako više neće raditi za kralja. Brojka otkaza prema nekim nagađanjima popest će se do vrtoglavih 100 otpuštenik zaposlenika, a koji su s razlogom bijesni na svog kralja.

Kralj Charles već je ranije rekao kako će se truditi vladati ekonomično te da će mu cilj biti srezati neke od troškova monarhije, a čini se kako je to naumio napraviti dijeljenjem otkaza. Unatoč tome što su neki zaposlenici u Clarence Houseu proveli cijeli životni vijek, sada im se pred mirovinu uručuje otkaz. Osobni tajnici, financijski ured, komunikacijski tim kao i kućno osoblje našlo se na popisu onih koji su tu vijest primili u ponedjeljak, tijekom mise za kraljicu koja se održavala u katedrali St. Giles u Edinburghu.

Profimedia 

Šok i nevjerica zavladali su bivšom kraljevom rezidencijom, jer su mnogi mislili kako će ih jednostavno prebaciti u Buckinghamsku palaču gdje će nastaviti svoju službu. Pisma o otkazima navodno je potpisao Sir Clive Alderton, a koji obnaša dužnost glavnog kraljevog pomoćnika i tajnika.

'Svi su apsolutno bijesni, uključujući osobne tajnice i viši tim. Svo osoblje od četvrtka radi danonoćno kako bi napravili najbolje u datoj situaciji, stoga ne čudi da su svi vidno potreseni', otkrio je izvor za britanski The Guardian.

Profimedia 

Brzo se i prijepis pisama proširio medijima, pa tako znamo što u svakom od njih i piše.

'Promjena uloge naših vođa znače i promjenu za naše kućanstvo... Poslovi koji su prethodno bili podijeljeni u ovom kućanstvu, podržavajući osobne interese, bivše aktivnosti i kućanstvo bivšeg princa od Walesa, više se neće provoditi, a kućanstvo u Clarence House bit će zatvoreno. Stoga se očekuje da više neće biti potrebe za radnim mjestima koja se uglavnom nalaze u Clarence Houseu, čiji rad podržava ova područja. Znam da su ovo uznemirujuće vijesti, pa vas želim obavijestiti o podršci koja vam je dostupna u ovom trenutku', napisao je kraljev pomoćnik.

Oni koji će ostati u službi kralja su djelatnici koji najbliže rade i skrbe o njemu i Camilli, dok će svi ostali biti 'otpisani'. Divna zahvala za dugogodišnji rad, zar ne?

Još fotografija novopečenog kralja Charlesa III. pronađite u našoj galeriji. 

Profimedia Princ Charles na druženju s poduzetnicima.