PRINCU HARRYJU IPAK SE VRAĆA ODUZETO? 'Važno je da se svi kraljičini unuci osjećaju ugodno dok tuguju'

Princ Harry nosit će svoju vojnu uniformu na posebnom bdijenju za kraljicu Elizabetu II., potvrdio je Page Six.

Profimedia

Princ Harry nosit će svoju vojnu uniformu na posebnom bdijenju za kraljicu Elizabetu II., potvrdio je Page Six.

Izvor je ekskluzivno rekao za Page Six da Harry - kojem je prethodno rečeno da ne može nositi vojnu uniformu - nije zatražio promjenu.

Profimedia 

'Jednostavno je bio spreman odjenuti što god je njegova baka i 'firma' isplanirala. Usredotočen je na to da joj oda počast i to je to. Ako ga žele u uniformi, nemam razloga zašto im ne bi udovoljio', kaže izvor.

Izvor je za Daily Mirror, koji je prvi izvijestio vijest u četvrtak, rekao da je to prije svega 'smiješna situacija'.

'Vojvoda od Sussexa služio je svojoj zemlji i vrlo je cijenjen član oružanih snaga sa svime što je učinio za veterane', rekao je izvor novinama. 'Važno je da se svi kraljičini unuci osjećaju dobrodošli i ugodno dok zajedno tuguju za svojom voljenom bakom.'

Profimedia 

Očekuje se da će kraljičinih osmero unučadi, uključujući princa Williama i Harryja, stajati u subotu navečer na 15-minutnom bdijenju uz bakin lijes.

Drugi kraljičini unuci, uključujući princeze Beatrice i Eugenie, Zaru i Petera Philipsa te Lady Louise i Jamesa, vikont Severn također će sudjelovati u bdijenju u Westminster Hallu.

Nije jasno je li Harryju dano dopuštenje da nosi svoju vojnu odoru i za pogreb u ponedjeljak.

Profimedia 

Ranije ovog tjedna objavljeno je da će Harryju i njegovom osramoćenom ujaku, princu Andrewu, biti zabranjeno nositi svoje vojne odore na kraljičinom sprovodu 19. rujna.

Vojvodi od Sussexa (38) oduzete su vojne titule kada je napustio kraljevski život 2020. i preselio se u Kaliforniju sa suprugom Meghan Markle.

Princ Andrew bio je prisiljen napustiti javni život 2019., nakon katastrofalnog intervjua za BBC u kojem je branio svoje prijateljstvo sa zloglasnim financijerom i osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom i tvrdio da nikada nije upoznao svoju tužiteljicu za seksualno zlostavljanje Virginiju Giuffre. Kasnije je iskeširao milijune dolara kako bi nagodio građansku parnicu s Giuffreom.

Profimedia 

Kako je Page Six ekskluzivno izvijestila, Harry - koji je služio dvije prve linije fronta u Afganistanu - bio je 'tužan' zbog ove odluke.

'Princ Harry, vojvoda od Sussexa nosit će jutarnje odijelo tijekom događaja u čast njegove bake', rekao je glasnogovornik Sussexa u izjavi za Page Six u utorak.

'Njegovo desetljeće vojne službe nije određeno uniformom koju nosi i s poštovanjem tražimo da fokus ostane na životu i naslijeđu Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabete II.'

U galeriji pogledajte više fotografija tugujuće kraljevske obitelji zbog smrti kraljice Elizabete.

Profimedia Kraljevska obitelj ne skriva tugu odlaskom kraljice Elizabete II.