'TO IM ZAISTA ZNAČI': Sanja Musić Milanović otkrila neobično mjesto na kojem su joj zahvalili za dolazak na sprovod

Zoran Milanović i supruga Sanja Musić Milanović odali su počast kraljici Elizabeti II. na sprovodu prošlog ponedjeljka.

Profimedia

Na posljednji ispraćaj kraljice Elizabete II. došli su brojni državni službenici, a među njima i hrvatski predsjednik Zoran Milanović te njegova supruga Sanja Musić Milanović.

Tako su supružnike snimili ispred Westminsterske opatije dok su hodali odmah iza francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove supruge Brigitte.

Profimedia 

Sinoć je hrvatska prva dama gostovala u RTL Direktu gdje se, između ostalog, osvrnula i na kraljičin sprovod.

'Baš bih rekla suprotno od ovog što je rekao bivši predsjednik Trump. Bilo je vrlo dostojanstveno. To je barem moja impresija, s jednim dubokim poštovanjem prema kraljici koja je ipak vladala 70 godina. Ja to volim usporediti, odem uvijek na svoje područje, s očekivanim trajanjem života koje je u 2019. bilo, ako se ne varam, 73 godine.

Globalno govorim. Praktički očekivano trajanje života je bila vladarica, kraljica kojoj smo bili na sahrani. Bilo je iznimno dostojanstveno i jedno duboko poštovanje. To ne samo po broju zemalja koje su došle, nego ono što me se možda naročito dojmilo kako se to osjeti kod Britanaca.

Naprimjer, izađete na aerodrom i zahvale vam se djelatnici što ste došli na sahranu njihove kraljice. Njima to toliko znači, zaista im znači. Zaista dostojanstveno', rekla je Sanja.

Profimedia 

Dodala je da su ona i predsjednik razgovarali s onima koji su im bili u blizini, a to je određivao protokol.

'Zaista nije bilo manje i više važnih, naprosto je bilo sve unaprijed definirano. Bili smo u blizini Emmanuela i Brigitte Macron i brojnih drugih predsjednika, što se nije moglo vidjeti. Iako tamo nije bilo bilaterala jer to nije bio ni smisao jučerašnjeg dolaska nego iskazati poštovanje, uvijek su to bile prilike u kojima malo popričate.

Ja sam Brigitte upoznala kad sam bila u Španjolskoj pa je to bila prilika da još koju rečenicu izmijenim s njom', zaključila je.

Inače, Sanja je diplomirala, a kasnije i doktorirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Supruga Zorana upoznala je na proslavi Nove godine 1991., a ljubav među njima brzo je planula. Ona je tada bila studentica medicine, a on diplomirani pravnik.

Profimedia 

Vjenčali su se 1994. godine, a dvije godine nakon odselili su u Bruxelles zbog Zoranovog posla. U Belgiji im se 1998. godine rodio i prvi sin Ante Jakov, a u Hrvatsku su se vratili godinu dana kasnije. Drugi sin Marko, koji se bavi hrvanjem, stigao im je 2005. godine. 

VIše fotografija sa sprovoda kraljice Elizabete II., pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Državni ispraćaj kraljice Elizabete II.