ŽENA ŠEIKA KOJA JE OD NJEGA POBJEGLA U STRAHU ZA ŽIVOT: Kraljica Elizabeta čuvala ju je od njega, no hoće li Charles?

Na sprovodu kraljice Elizabete II. pojavila se i princeza Haya Bint Hussein, a mnogi su se prisjetili njezine mučne parnice i bijega od bivšeg supruga, šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma.

Profimedia

Proteklih nekoliko dana analizira se svaki detalj sprovoda kraljice Elizabete II., a mnogi su primijetili da se na službi u kapeli svetog Jurja u dvorcu Windsor pojavila i 48-godišnja princeza Haya Bint Hussein.

Stigla je u društvu svog brata, princa Hamzaha bin Husseina od Jordana, a glavni je događaj propustila jer se na njemu pojavio njezin bivši suprug, 73-godišnji šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum s kojim je i dalje u lošim odnosima.

Profimedia 

Naime, poznato je da je princeza potražila azil od Elizabete II., a kako su pisali strani mediji, šeik je netom prije ispraćaja došao nepozvan kod kralja Charlesa III. i tražio sastanak. To je uplašilo Hayju koja ne zna hoće li imati zaštitu od novopečenog kralja kao nekad od njegove majke.

Inače, princeza je prošle godine na Visokom sudu u Londonu dobila skrbništvo nad dvoje djece koje je dobila sa šeikom. To je bila njezina pobjeda nakon duge brakorazvodne parnice. Haya je tada dobila i 554 milijuna funti kao dio alimentacije koje koristi za skrb o djeci.

Odbjegla princeza kći je pokojnog kralja Jordana, a 2004. je godine postala šesta supruga šeika koji je ujedno i jedan od najmoćnijih muškaraca arapskog svijeta. U braku su bili do 2019. godine, a iako su svi smatrali da imaju skladan i sretan odnos, njihov razvod pokazao je sasvim drugačiju istinu.

Profimedia 

Na sudu je ispričala da se bojala za sigurnost svoje obitelji, te da je u dva navrata na svom krevetu našla pištolj s otkočenim sigurnosnim otponcem. Šeik je hakirao njen i mobitele njezinih suradnika, među kojima su i odvjetnici, a njegovi suradnici pokušali su kupiti i imanje od 30 milijuna funti u blizini nje u Berkshireu kako bi je nadzirali.

Njezin je odvjetnik tvrdio da je šeik iskoristio svoju moć kako bi joj 'prijetio, zastrašivao je, loše tretirao i ugnjetavao je', a sudac na Londonskom obiteljskom sudu gdje se pravna bitka vodila presudio je u njenu korist.

Profimedia 

Princeza je bila uspješna u sportu pa se u ime Jordana pojavila na Olimpijskim igrama 2000. godine u jahanju s preponama, a upravo ju je ta ljubav zbližila s kraljicom Elizabetom. Kako su pisali britanski mediji, upravo joj je kraljica pomogla u razvodu i dobivanju skrbništva, a bez njezine pomoći, sve bi to bilo prilično nemoguće.

Više fotografija princeze Haye i njezinog bivšeg supruga, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Princeza Haya pobjegla je od šeika, a bila je bliska prijateljica kraljice Elizabete II.