HARRY I MEGHAN ZAPOČINJU NOVI RAT: S ovim su protivnikom već odmjerili snage u prošlosti, ali očito im nije dosta

Harry je odlučio tužiti medijsko društvo Associated Newspapers, a sve zbog toga što smatra da su narušili njegovu i Meghaninu privatnost te se bavili kriminalnim radnjama ne bi li dobili neke insajderske informacije iz Buckinghamske palače.

Profimedia

Princ Harry i Meghan Markle znani su po tome da se ne boje skandaloznih istupa u javnosti, a nemaju baš problema ni s podizanjem tužbi. Tako su sada odlučili ponovno krenuti u rat protiv britanskih medija i tabloida, a tvrde da su im narušeni čast i privatnost. Prisjetimo se, ovo nije prvi puta da su se bivši Sussexi odlučili na ovakav način obračunavanja s naslovima u novinama koje im ne odgovaraju.

Profimedia 

Naime, Harry je odlučio tužiti medijsko društvo Associated Newspapers, a sve zbog toga što smatra da su narušili njegovu i Meghaninu privatnost te se bavili kriminalnim radnjama ne bi li dobili neke insajderske informacije iz Buckinghamske palače. Inače, Associated Newspapers je vlasnik tabloida poput Daily Maila, The Maila, i MailOnline, a u borbi protiv klevetničkih naslova tih medija uz Harryja su stali i drugi britanski celebovi. Radi se o bliskim prijateljima princa, Eltonu Johnu i njegovom suprugu, glumici Elizabeth Hurley, Sadie Frost i barunici Doreen Lawrence.

Svi oni sada tvrde da su postali žrtve medijskog linča, ali i špijunaže, a koju su provodili novinari i paparazzi te medijske kompanije. Harry i Meghan posebno tvrde da su novinari podmitili policiju, kao i osoblje zdravstvenih institucija i bolnica u kojima su se Sussexi prije liječili, a sve ne bi li došli do materijala za klevetničke članke. Sada žele da cijelu situaciju razmotri sud.

Profimedia 

Podsjetimo se, ovo nije prvi puta da su se Harry i Meghan odlučili na ovakav potez, jer su se prije nekoliko godina sudili s Daily Mailom i Mail on Sunday portalom i novinama, a sve zato što su ti mediji objavili privatno pismo Meghan Markle njezinom otuđenom ocu Thomasu. Tada je Meghan dobila tužbu i isplatu od simboličnih 1 milijun funti odštete, što se u ovakvim slučajevima smatra jako malom naknadom.

Još fotografija bivšeg kraljevskog para pronađite u našoj galeriji. 

Profimedia Meghan Markle i princ Harry u Velikoj Britaniji