'POKUŠAVALA JE OSTAVITI DOKAZE': Bivši zaposlenici otkrili pakleni plan Meghan Markle da nasamari kraljevsku obitelj

Meghan Markle je navodno planirala odlazak iz kraljevske obitelji.

Profimedia

Kad je Harry sreo Meghan, sve se u njegovom životu nepovratno promijenilo, a između ostalog i njegov odnos s obitelji.

Nekad blizak odnos između Harryja i njegovog brata Williama prvi je počeo trpjeti štetu kad je William upozorio mlađeg brata da ne srlja u vezu s glumicom. Harry je napravio upravo suprotno, požurio se vjenčati s Meghan, a od brata se počeo polako, ali sigurno udaljavati.

Profimedia 

Danas su im odnosi jako zategnuti, a mnogi za to krive upravo Meghan koja se teško prilagođavala životu u sklopu kraljevske obitelji. Sve je kulminiralo time da se par odrekao kraljevskih dužnosti i napustio Veliku Britaniju, a najgori udarac obitelji zadali su ubrzo nakon slavnog 'Megxita' kad su dali ozloglašeni intervju Oprah Winfrey u kojem su iznijeli brojne optužbe protiv kraljevske obitelji, između ostalog pripisujući im rasističke komentare na račun svog (tad još nerođenog) sinčića Archieja, a Meghan je tvrdila da ju je Kate Middleton rasplakala netom prije vjenčanja.

Intervju je odjeknuo kao bomba, razbjesnio kraljevsku obitelj, ali i britansku javnost, a malo pomalo počeli su curiti detalji koji ni slavni par nisu prikazivali baš u najboljem svjetlu. Pokazalo se da ni Meghan, koja se svom silom trudila izazvati suosjećanje, nije strano rasplakati nekoga pa se puno pričalo o njenom okrutnom odnosu prema posluzi, a nove je detalje iznio i autor Valentine Low u svojoj knjizi ' Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown’.

Profimedia 

Low navodi da se Meghan grubo ponašala prema jednoj od uvaženih dvorjanki, Samanthi Cohen, a pisao je i o detaljima sukoba u Kensingtonskoj Palači prije vjenčanja Harryja i Meghan.

‘Slušaj, da imam bilo koga drugog tko bi radio ovaj posao, dala bih ga njemu’, odbrusila je tako članici osoblja zaduženoj za komunikaciju s medijima.

Samantha je imala visoki rang u kraljevskom kućanstvu i radila je za kraljicu Elizabetu prije nego što se prebacila u Harryjev tim. S Harryjem je od početka imala prijateljsku komunikaciju.

‘Kad je počela raditi za njega Harry ju je već dobro poznavao. Bila mu je draga i on je bio drag njoj. Sam je bila nevjerojatno sposobna u rješavanju problema, mogla je sve napraviti. Od nje su tražili da radi stvari koje inače ne bi tražili od tajnice, a onda su se prema njoj grubo ponašali’, ispričao je Valentine Low prilikom gostovanja u podcastu Palace Confidential.

‘Meghan se derala na nju… Ispričala je da je raditi s njom i Harryjem bilo kao raditi s parom tinejdžera’, prenio je autor.

Otkrio je i pojedinosti o problemima prije vjenčanja.

Profimedia 

‘Problemi su počeli prije vjenčanja oko hrpe raznih stvari, zbora, hrane…’, rekao je.

Meghan je pravila probleme i oko toga kako su se informacije o vjenčanju iz kraljevske obitelji komunicirale prema medijima.

‘Iz palače bi objavili detalje oko torte, haljine ili tako nečeg da bi mediji bili zadovoljni’, objasnio je Low i dodao da Meghan s tim nikako nije bila zadovoljna.

‘Našla se tu neka jadna žena koja joj je prezentirala alternativni plan koji se Meghan nije svidio. Rekla joj je: ‘Vjeruj mi, da imam bilo koga drugog da mu dam da radi ovaj posao, dala bih mu’’, ispričao je.

Valentine Low je u svojoj knjizi detaljno pisao o tome kako su Harry i Meghan polagano uništavali odnose sa svojim osobljem koje je nazvao ‘poštenim ljudima koji su imali povjerenja u Meghan i koji bi sve učinili da paru pomogne da postigne uspjeh’.

Autor navodi i to da je Meghan planirala svoj odlazak iz kraljevske obitelji.

Profimedia 

‘Ona je htjela biti odbijena, bila je opsjednuta tom pričom od prvog dana’, rekao je jedan bivši član osoblja. Čak je i njen tim navodno komentirao da se osjećaju ‘izigranima’.

U knjizi Low tvrdi da je Meghan htjela dokazati kako ju je institucija iznevjerila te se čak žalila odjelu za ljudske resurse u palači gdje su je saslušali, ali nisu joj ukazali nikakvu pomoć.

‘Ovo je bilo neizbježno: ljudski resursi su tamo da se bave zaposlenicima, a ne članovima kraljevske obitelji. Meghan je to morala znati, pa što je onda htjela postići? Nastojala je ostaviti dokaze, bio bi ciničan odgovori’, navodi se u knjizi.

‘Svi su znali da će se institucija procjenjivati po tome koliko je ona sretna, a napravili su pogrešku misleći da ona želi biti sretna’, citirana je izjava bivšeg zaposlenika.