BRENA SLAVI 62. ROĐENDAN: Prvi susret sa suprugom bio je 'eksplozija', a proživjela je veliki strah svakog roditelja

Iako je ušla u sedmo desetljeće, Lepa Brena ima zavidnu figuru na kojoj bi joj mogle pozavidjeti i duplo mlađe kolegice.

Instagram

Jedna od najpopularnijih pjevačica na ovim prostorima, Lepa Brena, danas slavi 62. rođendan.

Brena je karijeru započela početkom 80-ih, a i danas je jako tražena pjevačica koja redovito nastupa pa trenutačno odrađuje turneju u SAD-u.

Neki od njezinih najvećih hitova su: 'Luda za tobom', 'Jugoslovenka', 'Duge noge', 'Udri, Mujo', 'Hajde da se volimo', 'Uđi slobodno', 'Čik pogodi' i brojni drugi.

U Jugoslaviji je imala karijeru poput svjetske zvijezde. I danas se pamte njezini spektakularni koncerti od Bugarske, Makedonije do Splita, a na prepune stadione, konkretno u Sofiji, došla je helikopterom. To nije doživio nijedan glazbenik s ovih prostora.

Story Press 

'Kada smo dolazili u Sofiju, rekli su mi da ću putovati helikopterom Todora Živkova. Bio je to golemi vojni helikopter, a ja sam se čak veselila jer smo preletjeli preko nekoliko stadiona koji su bili prazni i samo osvijetljeni, mislila sam da nema nikoga, da ću otići na večeru i dobro se odmoriti. Međutim, emociju koju sam osjetila kada smo sletjeli na stadion Levski u Sofiji, gdje nas je dočekalo 120.000 ljudi, teško je opisati. Tu vrstu energije koja je krenula prema meni zaista ću pamtiti do kraja života. To su trenuci zbog kojih se živi. I pjeva', rekla je Brena nedavno za Story.

Jedna je od onih glazbenica kojoj godine ništa ne mogu. Iako je ušla u sedmo desetljeće, ima zavidnu figuru na kojoj bi joj mogle pozavidjeti i duplo mlađe kolegice.

'Ne mogu reći da idem na neki poseban tretman. Vodim računa o svom izgledu, kosi, koži, noktima. Pazim na prehranu i njegu koju si svaka žena može jednostavno priuštiti u svojoj kući', kazala nam je te dodala: 'Od sportova volim jogu, plivanje i šetanje u prirodi'.

Story Press 

Inače, njezino pravo ime je Fahreta, a jednom prilikom je otkrila kako je dobila nadimak po kojem je danas svi poznaju.

'Na košarkaškom terenu je nastao nadimak Lepa Brena. Treneru Vladi Bajeru je bilo komplicirano da me doziva: 'Fahreta, Fahreta!'. Moje kolegice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: 'Ja ću tebe zvati Brena'. Ja kažem: 'Tko je ta Brena?!'. Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša', ispričala je, pišu srpski mediji.

Osim što je jedna od najvećih glazbenih zvijezda, Brena se 'bacila' u poduzetničke vode. Naime, pokrenula je svoju beauty liniju, što je otkrila na društvenim mrežama krajem kolovoza ove godine.

'Poštovani prijatelji, nakon nekoliko godina temeljnih priprema, mnogo uloženog truda, istraživanja i napornog rada, s velikim zadovoljstvom i ponosom ovom prilikom želimo i službeno najaviti lansiranje Brenda Lady B koji će se baviti tehnološki revolucionarnim proizvodima iz sfera ljepote i zdravlja', napisala je među ostalim.

Što se tiče njezinog ljubavnog života, Brena se 1991. udala za srpskog tenisača Slobodana Bobu Živojinovića. Nedavno je u intervjuu za Story progovorila o njihovom upoznavanju.

Instagram 

'Naravno da se sjećam prvog susreta s Bobom. Često to prepričavamo. Kakva je to bila emocija, ustvari eksplozija emocija, neko prepoznavanje… Ne znam kako današnje generacije funkcioniraju, jer su svi uglavnom na telefonima, i ne znam koliko osjećaju čežnju, patnju, želju da upoznaju nekoga, prate li nekoga krajičkom oka, žele li dobiti od nekog osmijeh ili pogled koji će im promijeniti svijet… Čini se da će oni, sjedeći tako i družeći se sa svojim pametnim telefonima, zauvijek biti usamljeni', rekla nam je.

'Rano je bilo o osobi koju sam tek upoznala razmišljati je li to "onaj pravi". U njemu sam vidjela nešto toplo, iskreno, dječački vragolasto, nešto što mi se jako svidjelo i što se poslije doista razvilo u veliku iskrenu ljubav… Nas dvoje nastojimo odvojiti neko vrijeme kako bismo bili sami i kako bismo se mogli posvetiti jedno drugome. Mislim da su trenuci kad smo sami iznimno važni jer uz ovaj tempo života ponekad treba spustiti loptu, složiti frekvencije. Važno je povremeno se maknuti od Wi-Fija i uživati u običnim, lijepim, malim stvarima koje će nas opustiti i nasmijati, voditi iskrene nježne razgovore, večerati uz dobro vino…', dodala je.

Instagram 

Par ima sinove Viktora i Stefana.

'Viktor i Stefan izrasli su u zaista predivne i odgovorne momke koji rade svoje poslove. Viđamo se samo onda kada su slobodni, i oni i ja', kazala je za Story.

Svi još pamte kada su Breni oteli sina, a ona danima nije znala gdje joj je dijete i što se s njim događa. U to je vrijeme pjevačic bila na vrhuncu slave. Imala je sve - uspjeh, bogatstvo, brak s jednako uspješnim muškarcem i obitelj, a onda je jedan trenutak sve promijenio. 23. studenoga 2000. godine njezin osmogodišnji sin Stefan ugrabljen je ispred njegova doma.

Stefana su otmičari dočekali ispred kuće, strpali ga u automobil i odvezli se s njim. Breni i njezinom suprugu ostavili su poruku.

'Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan nalazi se kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski sve dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave', stajalo je u poruci.

Ubrzo su dobili i zahtjev za otkupninu koji je sadržavao i jezivu prijetnju.

'Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog - za dva i pol milijuna maraka. Mrtvog - za pet milijuna maraka. U slučaju druge varijante otkupljivat ćete dio po dio tijela svog sina', poručili su im otmičari koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da prikupe novac, o čemu su im morali dostaviti odgovor putem oglasa na četiri tad najpopularnije radiopostaje.

Instagram 

'Ako nakon tri dana ne čujemo oglas, smatrat ćemo da odugovlačite s isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci bit će prst manje, a ako ni poslije deset dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti', zaprijetili su im.

Stefan je ipak nakon pet dana vraćen kući živ i zdrav, ali Brena i Boba nikad nisu javno pričali o tome jesu li i kako platili otkupninu te su kružile razne verzije priče. Najpopularnija je ona da je novac otmičarima na jednu lokaciju odnio Boba dok ga je Brena čekala na drugoj lokaciji u automobilu i da je za to vrijeme bila na snajperskom nitanu. Stefana su navodno otmičari nakon primopredaje novca ostavili na Kalemegdanu bosonogog te su ga roditelji pokupili.

Nakon što je Stefan ponovno bio u rukama svojih roditelja oni su održali konferenciju za medije na kojoj su zahvalili vlastima i novinarima 'koji su spasili dječakov život ne praveći od otmice ono što su mogli napraviti' te prijateljima koji su im pomogli. Nikad se nije saznalo koliki su točan iznos na kraju isplatili otmičarima.

Ubrzo nakon toga cijela je obitelj otišla u Ameriku gdje su proveli godinu dana, a tek nakon povratka su razgovarali s policijom koja je ispitala i Stefana, ali to im nije pomoglo u istrazi jer dječak nije prepoznao osumnjičene.

Brenina snaha je popularna pjevačica Aleksandra Prijović, supruga njezinog posinka Filipa. U intervju smo je ranije pitali kakav ima odnos s njima.

'Isto je tako i s Aleksandrom i Filipom, viđamo se kada ne rade. Aleksandra ima puno koncerata, Filip je zauzet svojim poslovima pa se uglavnom vidimo kada imamo slobodne trenutke', objasnila je.

Instagram 

Nedavno se našla u središtu pozorosti nakon što je objavila fotografiju kako bi fanovima otkrila u kojim državama će nastupati u SAD-u, no ono što je privuklo svu pozornost bilo je njezino lice. Naime, Brena, koja je napunila 62 godine, na fotografiji izgleda mnogo mlađe pa komentara nije nedostajalo.

'Je li moguće… Bez ijedne bore?', upitao se pratitelj.

'E kad bi taj izgled bio u tim godinama, bilo bi dobro', dodala je druga korisnica.

'Divna si i bez toliko filtera', nizali su se komentari.

Jedan obožavatelj se našalio pa napisao: 'Ono kad sam sebi postaneš unuka'.

Ipak, bilo je i onih fanova koji su joj poručili da je prelijepa. Zanimljivo je kako Brena, kad je uslikaju drugi fotografi na koncertu ili nekom eventu, izgleda mnogo drukčije nego na fotki koju je objavila.

Je li se 'zaigrala' u Photoshopu ili je nešto drugo u pitanju, zasad nije poznato. No jedno je sigurno - Brena je toliko popularna da često bude inspiracija drugima pa ju je tako nedavno iskopirala Kim Kardashian. Naime, reality zvijezda je predstavila novu kolekciju kupaćih kostima svog modnog brenda SKIMS te još jednom dokazala da je sama sebi najbolja reklama.

Ipak, mnogi su primijetili kako Kim u kampanji neodoljivo podsjeća na Lepu Brenu. Natapirana plava kosa, metalik-plavo sjenilo na očima, zlatne naušnice... Jasno je kako su reality zvijezda i poduzetnica te njezin kreativni tim pronašli inspiraciju u 80-im godinama prošlog stoljeća.

Breni nije zametalo što ju je Kim iskopirala.

'Baš zanimljivo i interesantno. Teško je danas biti originalan. Što god da se pojavi, već je viđeno. To što je nastalo od 60-ih do 90-ih, su epohalne stvari. Jedino nas tehnologija još uvek može iznenaditi, ostalo sve je već viđeno, ali mi je drago što Kim ipak zna što je dobro', rekla je pjevačica za Telegraf Jetset.