'POČASTILA ME SVOJIM DOLASKOM': Našeg glumca oduševio susret s Tonkom iz pjesme Novih fosila, pohvalio se fotkom

Evo kako danas izgleda Tonka kojoj je pjevala cijela država.

Story arhiva

‘Tonka reci cvrčak, Tonka reci more...', pjevao je Rajko Dujmić pjesmu koja je nastala u tri ujutro, osvojila srca brojnih generacija i postala evergreen.

Nezaboravnu pjesu napisali su Ratko Dujmić i Momčilo Popadić, a posvećena je Momčilovoj supruzi Tonki Čović Popadić koju je njen dragi malo zadirkivao jer nije mogla izgovoriti slovo ‘r’.

Novi Fosili, Tonka  YouTube

 Tonka je ranije otkrila kako je nastala pjesma i kako ju je prvi put čula.

‘Pope je bio kod Rajka u kući u Zagrebu, a ja u Splitu. Pope je napisao pjesmu, a Rajko mu je rekao da si je stavi u zbirku. Dok mu je preko ramena škiljio i već je komponirao. Nazvali su me u prilično 'netrezvenom' stanju i pjevali mi preko telefona', ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

Legendarnu Tonku posljednjih godina zaista ne možemo vidjeti često u javnosti, a susret s njom u šibenskom kazalištu razveselio je i hrvatskog glumca Sinišu Popovića koji se s njom slikao i fotografiju objavio na društvenim mrežama.

Ono kad navikneš da ti na premijere dolaze brojni uglednici, a onda te svojim dolaskom počasti Tonka, ona iz Popine pjesme... , Tonka reci cvrčak, Tonka reci more...’, napisao je uz fotografiju.