OSVOJILA JE KRALJA PRIJE 23 GODINE: Nije znala da je 'plave krvi', a pomogao joj je da prebrodi strašnu tragediju

Kraljica Maxima i kralj Willem-Alexander su posjetili Grčku.

Profimedia

Kraljica Maxima (51) i kralj Willem-Alexander (55) nastavljaju svoju turneju po Europi, a nedavno su boravili u Grčkoj.

Nizozemski par je snimljen u utorak tijekom susreta s grčkom predsjednicom Katerinom Sakellaropoulou. Kraljica je blistala u ružičastoj haljini na jedno rame dok je kralj nosio klasično, plavo odijelo.

Profimedia 

Izgledali su jako zaljubljeno i sretno kao i uvijek te pokazali da imaju skladan odnos i nakon 23 zajedničke godine. 

Maxima i Willem-Alexander su nedavno posjetili Švedsku gdje su se susreli sa švedskim kraljem Carlom XVI. Gustavom (76) i kraljicom Silvijom (78).

Inače, kralj Willem-Alexander je zasjeo na tron 2013. i tako postao prvi muškarac na nizozemskom tronu od 1890. Iako se u mladosti volio zabavljati, smirio se kada je upoznao uspješnu, poslovnu mladu ženu iz Argentine, odnosno Maximu koja je potom postala i njegova supruga.

'Zaljubio sam se u ovakvu Maximu kakvu vidite - spontanu, zanimljivu, dobru. Nije nam uvijek bilo lako, niti će uvijek biti, no nadam se da će uvijek ostati osoba ista kakva je danas', rekao je jednom prilikom nizozemski kralj.

Profimedia 

Upoznali su se u travnju 1999. kada je Willem-Alexander došao na zabavu u Sevilli gdje je među gostima bila i Maxima koja je bila na odmoru od svog posla od investicijske bankarice. Započeli su razgovor, a ona nije znala da je on princ. Kada joj je to kasnije otkrio, bila je uvjerena da se samo šali.

Nekoliko tjedana kasnije su se susreli u New Yorku i započeli romansu. Maxima se uskoro preselila u Belgiju gdje se i zaposlila kako bi bila bliže Willemu-Alexandru. Princ je u ožujku 2001. zaprosio lijepu Argentinku dok su klizali na zaleđenom jezeru u blizini palače Huis ten Bosch. Naime, doveo ju je do mjesta gdje je sakrio ruže i šampanjac i pitao ju je hoće li postati njegovom suprugom.

Profimedia 

Vjenčali su se 1. veljače 2002. u amsterdamskoj crkvi Nieuwe Kerk. Maximu nije mogao otac odvesti do oltara jer mu je zabranjen dolazak u Nizozemsku budući da je 80-ih godina bio jedna od ključnih figura u diktaturi vojne hunte. Williem-Alexander i Maxima su dobili kćeri, princeze Catharinu-Amaliju, Alexiju i Arianu.

U lipnju 2018. godine, kraljicu je dostigla teška tragedija. Naime, tada si je njezina mlađa sestra Ines Zorreguiete oduzela život u 33. godini života, a pronašli su je mrtvu u svom stanu u Buenos Airesu.