MRAČNA PROŠLOST MILJENIKA ŽENA: Čistio je kokošinjce i bio žrtva zlostavljanja, a danas živi obiteljsku idilu

Glumac Matthew McConaughey danas slavi svoj 53. rođendan.

Profimedia

Poznati američki glumac Matthew David McConaughey rođen je na današnji dan, 4. studenog 1969. godine u gradiću Uvaldeu, u američkoj saveznoj državi Texas.

Rođen je kao najmlađe dijete učiteljice i vlasnika benzinske postaje, poznat je kao velika holivudska zvijezda, a njegov život krije tešku priču punu traumatičnih iskustava.

Odmalena je pokazivao interes za sport, a djetinjstvo su mu obilježili disfunkcionalni obiteljski odnosi. Naime, tijekom odrastanja proživio je strašne scene koje su mu se duboko urezale u pamćenje.

Odrastanje u nezdravoj obitelji

Roditelji su mu se često svađali, a svađe su gotovo uvijek eskalirale u fizičke obračune koji su znali završiti kobno. Glumac je u svojoj biografiji opisao detalje njihovih svađa, a jedna se situacija posebno istaknula. 

Profimedia 

Naime, opisao je njihovu svađu u kojoj je ona u ruci imala nož, a on bocu kečapa. Na kraju su obojica bili prekriveni kečapom i krvlju, dok su se Matthew i njegova braća sakrili iz kreveta.

'Pali su na koljena na kuhinjski pod koji je bio prekriven kečapom i krvlju... i počeli voditi ljubav. Tako su se moji roditelji voljeli', prisjetio se glumac u svojoj biografiji.

Roditelji su mu se dvaput razvodili, dok su tri puta bili u braku, a osim slavnog holivudskog glumca imaju i dva starija sina - Michaela i Patricka, koje su posvojili. Njegova je obitelj živjela u konzervativnim, katoličkim uvjerenjima.

Obrazovanje i 'trnovit' put do uspjeha

Išao je u srednju školu Longview, gdje se istaknuo kao dobar sportaš i bio proglašen za najzgodnijeg učenika.

U svojoj biografiji otkrio je potresne detalje iz srednjoškolskih dana te opisao kako je bio maltretiran. U jednom poglavlju McConaughey opisuje kako ga je muškarac 'nokautirao' i seksualno napao.

Story 

'Napastvovao me muškarac kad sam imao 18 godina - onesvijestio me i bacio u stražnji dio kombija', piše. Poznati glumac opisuje i kako je bio 'ucijenjen da prvi put vodi ljubav kada je imao 15 godina'.

'Bio sam siguran da idem u pakao zbog seksa prije braka, kaže. Danas se iskreno nadam da to nije slučaj.'

Nakon završene srednje škole donio je odluku koja je njegovu obitelj ostavila bez teksta. Unatoč velikoj očevoj želji da ga naslijedi u poslu, donio je odluku preseliti se na drugi kraj planeta, u Australiju.

Ondje je, prema vlastitom priznanju, prao suđe, čistio staje i kokošinjce. 

Story 

Nakon što je uvidio da to nije normalan život, vratio se u Ameriku i upisao fakultet u Teksasu. Od samog početka je znao da se neće baviti tim poslom i da ga to ne privlači.

Ostvaren san

Bio je samo na korak od odvjetništva, ali je shvatio da to zanimanje nije ono koje će ga činiti sretnim i kojim će se baviti s ljubavlju. Odlučio se na promjenu i bez velikih očekivanja uputio se u 'tvornicu snova'.

Story 

Počeo je raditi na svom umjetničkom talentu, a kako bi se financirao, snimao je reklame, posebno za pivo, a snimao je i studentske filmske projekte. Posebno je volio snimati reklame za pivo, koje su se savršeno uklopile s njegovim teksaški naglasak.

Kad je upoznao glumačkog agenta Dona Phillipsa, život mu se počeo značajno mijenjati. Agent ga je upoznao s redateljem Richardom Linklaterom. Upravo ga je on 1993. godine angažirao za ulogu u filmu 'Munjevit i zbunjen', iako isprva nije bio siguran, smatrajući da je McConaughey prezgodan za tu ulogu. No, tada je pala odluka o puštanju brkova i brade, što je ispalo odlično jer mu je Linklater odmah pristao dati ulogu.

Story 

S kolegama iz filma, Milom Jovovichem i Benom Affleckom gotovo preko noći postao je zvijezda o kojoj se priča i koju svi žele angažirati u svojim filmovima. Zahvaljujući tome, godinu dana kasnije dobio je ulogu u filmu 'Teksaški masakr motornom pilom'. Iako je imao važnu ulogu, film je na kraju bio veliko razočaranje za sve, a jedina dobra stvar u njemu bili su on i njegova kolegica Renee Zellweger.

A onda je došla uloga u filmu 'Killing Time'. Iako su producenti isprva željeli u njemu vidjeti Brada Pitta ili Vala Kilmera, McConaughey je na kraju dobio ulogu i za nju je 1997. nagrađen na dodjeli MTV Movie Awards. No važnije mu je bilo to što je tada osvojio srce svoje kolegice Ashley Judd.

Zahvaljujući svom izgledu stekao je nevjerojatnu popularnost, a na temelju njegovog izgleda mnogi su ga uspoređivali sa slavnim Paulom Newmanom. Karijera mu je išla uzlaznom putanjom, a angažmani su bili sve češći.

Voli život

Slavni glumac uglavnom je imao romanse s kolegicama s kojima je igrao u filmovima, Sandru Bullock zamijenila je Ashley Judd, nju Penelope Cruz itd.

Prodimedia 

Naposljetku je upoznao ljubav svog života, brazilsku manekenku Camilu Alves, a javnost je ostala iznenađena kada su u siječnju 2008. objavili da očekuju svoje prvo dijete. Nakon sina, 2010. dobili su kćer, a dvije godine kasnije i sina.

Matthew i Camilla vjenčali su se 2012. godine, na privatnoj ceremoniji u svom domu, kojoj su prisustvovala njihova djeca Levi, Livingston i Vida.

Profimedia 

Nove ambicije

Dugo se nagađalo da nakon glumačke karijere želi krenuti stopama Ronalda Reagana te ponoviti povijest i postati američki predsjednik.

Profimedia 

Nedavno je s govornice u Bijeloj kući gorljivo zagovarao da se konačno promijene zakoni o nošenju oružja u Americi jer je na strani onih koji su svjesni koliko nedužnih ljudi strada u suludim pucnjavama koje se događaju na ulicama, u trgovinama i, što je najgore, u školama.