'OTKRIO SAM JE KAD SAM SMRŠAVIO': Melkior u borbi s autoimunom bolešću izgubio 20 kilograma

Melkior Bašić je zbog zdravstvenih problema smršavio 20 kilograma.

Robert Gašpert

Melkior Bašić nedavno je otkrio da boluje od autoimune bolesti zbog koje je smršavio čak 20 kilograma. Naime, poznati domaći chef ima probleme sa štitnjačom s kojom se, kako kaže, dobro nosi jer si je sve 'posložio u glavi'.

'Da, imao sam zdravstvenih problema. Izgubio sam 20 kilograma. Kilogrami su išli samo dolje. Otkrio sam bolest kad sam mršavio. Znao sam da ima ljudi koji imaju problem sa štitnjačom i žive s tim. Ali ja sam morao stati i resetirati cijelo svoje tijelo i svoj um i to je bilo najbitnije. Mislim da je poanta najviše u glavi. Trebate posložiti stvari u glavi, znati koje vam smetaju. Ne mora to biti u hrani, može to biti u društvu, u prostorima. Štitnjača je za svakoga drugačija, svatko ima drugačije simptome. Bitno je da to otkrijete i naučite s tim živjeti', izjavio je u intervjuu za Večernji.

Mastrechefov šarmer zadovoljan je trenutnom tjelesnom težinom, a glavno oružje u borbi s bolesnom štitnom žlijezdom mu je pravilno disanje i motivirajuća mantra 'idemo dalje'.

'Danas više nisam mršav, nego sam normalan ili sam jači. Svaka osoba koja ima problem sa štitnjačom, mora naučiti živjeti s njom i prihvatiti je i tu i tamo malo eventualno znati kad proradi da je smirite, duboko udahnete i kažete - idemo naprijed dalje i to je to', otkrio je Melkior.

Robert Gašpert 

Podsjetimo, Melkior je jednom prilikom za Story otkrio i tko je u njegovom domaćinstvu glavni kuhar te prigovara li supruzi kada nešto ne pripremi kako treba.

'Kada treba nešto skuhati, otvorim hladnjak, a ako je i gotovo prazan, uspijem nešto skuhati. Andreji nije jasno kako to uspijevam, ali je zadovoljna. No ona je glavna kuharica. Najsretniji sam kad mi nešto pripremi. Vjerujte, kuhari ne prigovaraju. Čak i razumiju kad ne dobiju najbolju hranu. Vide da restoran ima 150 sjedećih mjesta, određenu uslugu i jasna mu je situacija. Važan je omjer cijene i kvalitete. Jednaki kriteriji ne mogu biti za piletinu od 60 ili onu od 150 kuna', rekao nam je u svibnju ove godine.

Facebook 

'Prišao sam joj s namjerom da je pitam hoćemo li podijeliti taksi, rekla mi je da joj ne smetam dok jede, da je jako gladna. Taksi smo na kraju ipak podijelili i to je bio početak naše zajedničke vožnje koja traje i danas', ispričao je Melkior jednom prilikom za svoju suprugu Andreu koja mu je najveća podrška.

'Super, živimo svoj život. Jednostavno je', zaključio je Melkior o interesu javnosti za njegov privatni život.