OD NJE NASLIJEDILA TALENT I IZGLED: Bojana Gregorić pokazala je majku koja je nekad bila velika filmska zvijezda

Majka Bojane Gregorić Vejzović je poznata glumica Božidarka Frajt.

Story arhiva

Popularnu hrvatsku glumicu Bojanu Gregorić Vejzović svi znaju, ali jeste li znali da je i njena majka poznata glumačka diva?

Radi se o Božidarki Frajt koja je 1972. osvojila Zlatnu arenu za ulogu u filmu ‘Živa istina’, a pojavila se u brojnim filmovima i serijama. Najpoznatija je po ulogama u filmovima 'Otac na službenom putu', 'Visoki napon', 'Teodora' i 'Čovjek koji je volio sprovode'. Zadnja joj je uloga bila 2013. u filmu ‘Šegrt Hlapić’.

Story arhiva 

Danas Božidarka živi povučeno od javnosti, a pažnju na nju je svratila Bojana koja joj je na Instagramu čestitala 81. rođendan i objavila njenu fotografiju.‘Osamdeset prvi…olalaaa… Živio mamek’, napisala je uz fotografiju koju možete pogledati ovdje

Duško Marušić/PIXSELL 

Bojana je u ranijem intervjuu otkrila kako su ona, majka i brat živjeli kad je bila dijete, ali i kakav odnos danas ima s majkom.‘Živjeli smo jako skromno, ali sretno. Moja mama kao slobodni umjetnik, bez obzira na status velike zvijezde, znala je biti godinama bez posla. Namučila se da podigne brata i mene, a njezina požrtvovnost naučila me cijeniti, voljeti i veseliti se životu sa svim preprekama koje stavlja pred nas’, ispričala je za tportal.

Davor Puklavec/PIXSELL 

‘Svoju mamu obožavam kao osobu i umjetnicu, no jako smo različite. Znale bismo satima usuglašavati mišljenja oko nekog filma i doći do ruba svađe, a dok ona to zaboravi u sekundi, meni bi živci mahnito radili još bar sljedećih 15 minuta. Mislim da se čovjek rađa s određenim karakterom, a roditelj odgojem pruža pozitivne smjernice. Njezin savjet koji me uvijek diže iz tmurnih misli glasi - u životu ne postoje pogreške, to su sve lekcije koje nas uče što ne treba ponavljati’, dodala je tad.

Božidarka je u svijet glume ušla s 19 godina. Dvaput se udavala i dvaput razvodila. Iz prvog braka ima sina Tomislava, a Bojanu je dobila u braku s producentom Borisom Gregorićem.

Trailer za film Ljubica  YouTube

‘Moja majka prvenstveno je bila majka, domaćica i brižna osoba, koja svoj posao nije donosila kući. Iako su u to vrijeme mediji bili blaži prema privatnom životu, mama je zazirala od toga da postanemo dio novinskih fotografija. Uvijek je govorila: 'Moj posao je jedno, a naš život nešto drugo'. Kao što je netko odlazio raditi na poštu, moja je mama odlazila snimati film. Mislim da je to zdrav način odrastanja i percepcije glumačkog zvanja. Tu i tamo vodila je brata i mene na svoje filmske premijere, sjećam se da me nakon premijere 'Ljubice', koja je bila hit-film vodila u školu. Ushićeni klinci su je ugledali i okružili nas. Ja sam doživjela šok od straha zbog gužve koja je nastala pa je mama gromoglasnim glasom sve posložila u red, primila me za ruku, podijelila autograme i odvela u školu. Druge dodirne točke s njezinim statusom uistinu ogromne zvijezde bivših prostora, nisam imala. Živjeli smo normalno i skromno kao i ostali klinci iz našeg kvarta’, ispričala je Bojana ranije za Večernji list.