U JAVNOSTI BEZ 'ŽELJEZNE' SUPRUGE: Zbog njega je ostavila bogatog Arapa, a kažu da je se doma boji

Jedan od najuspješnijih tenisača svih vremena, Roger Federer, prisustvovao je jednom događaju u New Yorku.

Profimedia

Sinoć je u New Yorku održan događaj pod nazivom 'Moet & Chandon Holiday Season Celebration' gdje su se pojavila brojna celebrity lica, a među njima i jedan od najboljih tenisača svih vremena - Švicarac Roger Federer.

Bivši broj jedan, u rujnu se ove godine oprostio od svoje uspješne teniske karijere na Laver Cupu 2022., a nakon više od 20 godina vrhunske razine igre, njegovi emotivni trenuci na oproštaju obišli su svijet.

Profimedia 

Tada je posljednji meč u karijeri igrao parove s Rafaelom Nadalom, a prisutna su bila i njegova djeca kao i supruga Mirka koja mu je od samih početaka najveća podrška.

Ipak, na najnovijem se događaju nije pojavio s njom, već s direktoricom francuske grupacije 'Louis Vuitton Moët Hennessy'. Supruga je izostala, ali bivši tenisač nikada nije krio svoju ljubav prema njoj. Tako je i u oproštajnom pismu od svijeta tenisa spomenuo i nju s kojom je u braku od 2009. godine.

Profimedia 

'Posebno želim zahvaliti mojoj nevjerojatnoj supruzi Mirki koja je sa mnom proživjela svaku minutu. Ona me zagrijavala prije finala, gledala bezbrojne mečeve čak i kad je bila u osmom mjesecu trudnoće i trpjela moju šašavu stranu preko 20 godina', napisao je tenisač.

'Također bih želio zahvaliti svojim četvero predivne djece koji su me podržavali, uvijek bili spremni istraživati nova mjesta i stvarati divne uspomene. Vidjeti moju obitelj kako navija za mene s tribina je osjećaj koji ću pamtiti zauvijek', napisao je, a zatim se zahvalio i sestri, roditeljima, bivšim trenerima, partnerima, sponzorima, fanovima...

Mirka je kroz godine dobila i nadimak 'čelična lady', a mnogi tvrde kako je upravo ona ta čija je zadnja kod kuće. Samozatajna gospođa Federer zapravo se zove Miroslava Vavrinec te je s roditeljima emigrirala iz Slovačke kada je bila dijete. Ona se kao i suprug dugi niz godina bavila tenisom, a počela je igrati na nagovor Martine Navratilove. Proglašena je i najutjecajnijom ženom Švicarske. Njezin najveći uspjeh bio je 76. mjesto na svijetu i to 2001. godine, a samo godinu dana prije toga upoznala je svoju srodnu dušu Rogera na Olimpijskim igrama u Sydneyju.

Profimedia 

Najveća zanimljivost jest ta da je Mirka u trenutku kada je upoznala Rogera bila zaručena za bogatog Arapa, što on nije znao. No, ipak je brzo završila u tenisačevom zagrljaju te, naravno, prekinula zaruke.

Par se vjenčao 2009. godine u Baselu. Iste godine dobili su prve jednojajčane blizance, 2014. godine druge, a djecu su više puta nazvali najvećim blagoslovom. Par je udomio i psa, a poznati su i kao veliki filantropi, što ih čini još omiljenijima.