'NE MOGU ZABORAVITI SVE TO': Dva najpoznatija Brazilca u Hrvatskoj otkrila za koga će navijati

Poznati Brazilci Eduardo da Silva i Pedro Soltz otkrivaju za koga će navijati u petak uoči utakmice Hrvatske s Brazilom.

Instagram

Hrvatska će danas od 16 sati zaigrati protiv najuspješnije nogometne reprezentacije u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava, Brazilom, a poznati 'hrvatski Brazilci' otkrili su za koga će navijati.

Bivši legendarni hrvatski napadač, Eduardo da Silva, iako rođeni Brazilac, odrastao je u Zagrebu, te je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 64 utakmice

'Odmah ću reći, navijat ću za Hrvatsku. Hrvatska je meni puno dala u životu, živio sam i igrao u Hrvatskoj 12 godina, igrao za reprezentaciju. Sretan sam zbog svih onih golova koje sam dao za Vatrene', izjavio je Eduardo za Germanijak.

Za Hrvatsku reprezentaciju zabio je 29 golova, a s Vatrenima je nastupio i na Svjetskom prvenstvu u rodnom Brazilu 2014. godine. 'Ipak sam ja proživio nešto drugačije, išao nekim drugim putem i nema mi tko što zamjeriti ovdje u Brazilu. Nitko i ne zamjera. U svakom slučaju, moje će srce biti u petak uz Vatrene. Ne mogu zaboraviti sve to što sam napravio u Hrvatskoj, moram imati poštovanja', dodao je.

Za razliku od Eduarda, najzgodniji hrvatski zet, glumac i model Brazilac Pedro Soltz navijati će za Brazil, no situacija u obiteljskom domu bi mogla biti veoma napeta budući da je u braku s hrvatskom manekenkom Iris Cekuš zbog koje se i preselio u Hrvatsku.

'To će izgledati brutalno. Jedva čekam i za mene će to biti najdraža utakmica prije finala. Ne znam kako ljudi gledaju na to, ali meni je lijepa ta kompetitivnost, fair play igra. I neka najbolji pobijedi! Najprije sam imao ideju da idemo s prijateljima u Katar, ali mi je palo na pamet - zašto u Hrvatskoj ne bismo organizirali nešto da gledamo i navijamo u nekom lijepom prostoru. Probat ću igrati na kartu last minutea i organizirati da navijamo negdje s prijateljima. Teško je, kraj je godine, sva mjesta su već zauzeta, ali dat ću sve od sebe da to organiziram', rekao je Pedro za tportal.hr.

Petra Ria 

Jedan od najljepših parova na estradi upoznao se u Milanu 2010. godine, a šest godina kasnije su se vjenčali. Trenutno čekaju drugo dijete, što su nedavno ekskluzivno otkrili magazinu Story, a njihova prva kći Lara ipak će navijati i za jedne i za druge.

'Ona će biti sretna zbog onih koji pobijede i tužna zbog onih koji izgube. Ima i jednu i drugu majicu, a moguće je da ćemo Iris i ja gledati utakmicu odjeveni u različite dresove. Kako sam rekao, navijat ću za Brazil, ali ako pobijedi Hrvatska, bit ću svejedno sretan jer je to moj drugi dom. Volim Hrvatsku i volim gledati hrvatsku nogometnu momčad kad igra. Zapravo, bolje je za mene da pobijedi Hrvatska jer sam ovdje i mogu dulje uživati u prvenstvu', dodao je.

Između ostalog rekao je kako mu nedostaje rodna zemlja te da krajem godine planiraju otputovati u Brazil.