DALIĆEVI SUPRUGA I SIN NA TRIBINAMA: Samozatajna Davorka ovaj put nije nikome promaknula, nastavila je jednu tradiciju

Supruga i sin Zlatka Dalića na tribinama u Katru nisu nikome promaknuli.

Igor Kralj/ Pixsell

Vatreni su pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića (56) dogurali do polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, a njihove 'bolje polovice' su im pružile podršku na tribinama.

Mnogi su se pitali gdje je Dalićeva supruga Davorka koju nisu zamijetili među navijačima. Kao i uvijek ona se trudila se ostati u drugom planu i to joj je uspjelo. Naime, tijekom utakmice Hrvatske i Brazila sjedila je na tribinama iza supruge Domagoja Vide, Ivane u društvu svojih sinova i bila je omotana hrvatskom zastavom.

Goran Stanzl/PIXSELL 

Ovaj put ipak samozatajna Davorka nije mogla proći neprimijećeno. Snimljena je na tribinama u Katru u društvu jednog od njihove dvojice sinova, a mnogima je zapelo za oko kako se i ovaj put ogrnula hrvatskom zastavom.

Davorka na fotografijama ima pomalo zabrinut izraz lica,slično kao što je Vanja Modrić imala na posljednjoj utakmici, a jasno je da ovako bitna utakmica ne može proći bez napetosti.

Inače, Dalić je često isticao da mu je u karijeri pomogla podrška njegove supruge s kojom je u braku od 1992. godine, a ne viđamo je često u javnosti. Par se upoznao još u srednjoj školi u rodnom Livnu.

Igor Kralj/PIXSELL 

Uspjeli su prebroditi i udaljenost jer je Zlatko počeo igrati za Hajduk pa ju je viđao samo na slobodne dane, a redovito su se čuli telefonom. Davorka je nakon srednje škole upisala fakultet u Splitu dok je Dalić igrao za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca.

'Poznajemo se još iz Livna, iz djetinjstva. Vezu smo počeli mladi, jedno smo je vrijeme održavali na daljinu zbog moje igračke karijere. Tada nismo mogli drukčije, morali smo pristati na te uvjete', ispričao je ranije Zlatko za Story.hr.

Zaručili su se nakon što je Davorka diplomirala te se zajedno preselili u Varaždin gdje je on počeo igrati za Varteks. Vjenčali su se pola godine kasnije, 1992., a kum im je bio Edi Šunjić, poznati nogometni sudac iz Splita.

Marko Lukunić/PIXSELL 

Ubrzo nakon vjenčanja dobili su sina Tonija, koji se rodio u Varaždinu, a kasnije je stigao i mlađi sin Bruno, rođen u Splitu.

Davorka je diplomirala ekonomiju, te je dvije godine nakon rođenja sina neko vrijeme radila, no onda je odustala od karijere i posvetila se obitelji. Zlatko je u intervjuima isticao koliko cijeni njen trud i posvećenost njemu i sinovima.

'Vodi brigu o svima nama. Nije lako s tri muškarca u kući. Pazila je da iziđemo na pravi put. Sačuvala je obitelj uz puno truda i energije', rekao je svojedobno Zlatko.