ZNATE LI TKO JE OTAC IVE OLIVARI? Godinama bio u domovima mnogih bez da smo znali, a evo i zašto

Otac Ive Olivari bio je poznat glumac, a dao je glas jednom od najpoznatijih crtanih likova.

Goran Stanzl/PIXSELL

Iva Olivari'prva je dama hrvatskog nogometa', a javnost je zaintrigirala tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Tajanstvena više je zaokupila pažnje hrvatskoj javnosti nego li igrači reprezentacije.

Jedna je od rijetkih osoba kojoj svi igrači i izbornik Zlatko Dalić pohrle nakon svake pobjede na Svjetskom prvenstvu u Katru. Naime, ona je team menadžerica hrvatske A reprezentacije i već nekoliko godine sjedi na klupi uz izbornika, stručni stožer i naše reprezentativce. Privatnost vješto skriva, a poznato je da ima sina Frana i kći Leu sa sportskim novinarom Davorinom Olivarijem.

Matija Habljak/PIXSELL 

No jeste li znali tko je otac Ive Olivari? Radi se o glumcu Vladimiru Puhalu koji je preminuo 26. srpnja 2009. godine. Bio je  hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, pjevač, plesač i teniski trener. Najupamćeniji je ostao po ulozi Zekoslava Mrkve, to jest po tome što je posudio glas legendarnom liku u crtiću.

'Kod kuće nije prečesto govorio tim glasom, ali kad je trebalo, rušio je sve prepreke. Nazvao bi telefonom, govorio kao Zec i dobio bi što bi htio, ako treba i kredit. Volio je brzu vožnju i, kad bi ga zaustavila policija, samo bi otvorio prozor i pitao ‘Kaj te muči, Njofra?’. Svi bi ga odmah pustili, nikad nije platio kaznu', otkrile su njegove kćeri Iva i Tina svojedobno za 24sata.

Goran Stanzl/PIXSELL 

Imao je uloge i u 'Gruntovčanima', 'Smogovcima', 'Nepokorenom gradu', a igrao je u mjuziklu 'Jalta, Jalta' te rock operi 'Gubec Breg'. 'Posudio je glas i Japanskoj Bubi, to mu je isto bilo super, ali Zecu je pristupao drukčije. Skroz bi se davao, pa nije čudo što je režiser Chuck Jones, kad je došao na festival u Zagreb i kad je čuo tatu, rekao da je bolji od originala. On bi ponekad tekst i improvizirao, usred snimanja bi nešto promijenio i to bi ispalo dobro. Jednom je tako spomenuo i našu mamu Ivančicu', objasnila je Tina.

Zekoslav mrkva  YouTube

Također, bio je teniski trener, a bavio se i nogometom, hokejem i atletikom. Trenirao je kćeri, a Iva je bila višestruka prvakinja Jugoslavije te je pobijedila i slavnu Steffi Graf. 'Ali bilo je to davno, imali smo 12 godina. Pobijedila sam je na turniru u Stuttgartu. Bio je odličan trener, avangarda. Na našim treninzima su se okupljali ljudi kako bi ih gledali, te njegove metode', navela je Iva.

Goran Stanzl/PIXSELL