PROSLAVILA SE U HIPU, A NAKON RASPADA ZARUKA NESTALA S LICA ZEMLJE: Karijera joj se vrtoglavo urušila, gdje je danas?

Pjevačica Dido nekoć je bila velika zvijezda, a uskoro slavi 51. rođendan. Saznali smo gdje je i što danas radi.

Profimedia

Sumnjamo da se bilo tko tko je odrastao početkom 2000-ih ne sjeća jedne od najpopularnijih pjevačica tog doba – legendarne Dido.

Ova glazbena diva nježnog, pomalo tihog i samozatajnog glasa bila je 'it' djevojka, te ere te vladarica glazbenih ljestvica, a iako je njezin uspjeh trajao godinama – odjednom kao da je u zemlju propala. Nije ju se dugo vidjelo u javnosti, a kako je upravo proslavila 51. rođendan, a mi smo odlučili istražiti gdje je danas.

Profimedia 

Njezino pravo ime je Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong, no plavokosa pjevačica najpoznatija je pod umjetničkom imenu Dido.

Danas 51-godišnja pjevačica nekada je bila velika pop-zvijezda, a na glazbenoj sceni prisutna je od davne 1995. godine. Ipak, njezine pjesme ne čujemo nitti približno često kao nekada. Nakon dva vrlo uspješna studijska albuma pjevačica se povukla iz javnosti, a na njezin tron stigle su druge dvije raspjevane Britanke, Adele i Amy Winehouse – koje su iza sebe ostavile znatno utjecajniju glazbenu ostavštinu.

Za Dido je svjetska publika zapravo saznala zahvaljujući popularnom reperu Eminemu, koji je dio njezine pjesme ‘Thank You’ ubacio u svoj veliki hit ‘Stan’. Nakon što je dobio njezino dopuštenje za taj manevar, a pjesma postala veliki hit, krenuo je i njezin uspon. Njezin album ‘No Angel’, koji je izašao još 1999., jednu godinu prije suradnje s Eminemom, odjednom je postao najprodavaniji album 2001. godine, a Dido je otad izbacila brojne hitove koje pamtimo i danas. ‘Thank You’, ‘Take You Home’, ‘Here With Me’ i ‘Life for Rent’ neki su od njezinih najpopularnijih singlova koje danas rijetko čujemo na radijskim postajama, ali nas vraćaju u nostalgično djetinjstvo čim začujemo njihove prve note.

Dido i Eminem pjevaju pjesmu 'Stan'  You Tube

I dok je početkom 2000-ih njezina karijera naglo krenula uzlaznom putanjom, privatno Dido nije bio tako dobar period. Naime, nakon što je izdala album ‘No Angel’ te uložila veliki trud u njegovu promociju, pjevačica je prekinula zaruke s odvjetnikom Bobom Pageom nakon 7 godina ljubavi.

Nakon njega je dugi niz godina solirala, a onda se u konačnici udala za Rohana Gavina te s njim dobila sina Stanleyja 2011. godine.

Profimedia 

I to je manje-više sve što se zna o njezinu životu, jer se danas većinom skriva od paparazza. Dido je 2019. nakon 15 godina krenula na turneju, a iako nije polučila veliki komercijalni uspjeh i dalje se bavi glazbom – samo više nije svjetski poznata pop pjevačica već većinom nastupa u Irskoj i Velikoj Britaniji. Tako je svjetske ljestvice zamijenila mirnim obiteljskim životom.