'NAKLON DO PODA': Anđa Marić pokazala kako izvodi nešto što nije lako ni zdravim ljudima, teško je ne biti impresioniran

Anđa Marić je pokazala kako trenira u teretani.

Instagram

'Ja sam kao neka nacionalna beba, svi slave moje druge prve korake', rekla je Anđa Marić nedavno kad je primala nagradu Timeless Beauty nakon što je ponovo prošetala modnom pistom i sve očarala u zanosnoj crvenoj haljini.

Rijetko tko je zaradio toliko ljubavi i podrške fanova kao Anđa koja se godinama hrabro bori s teškom dijagnozom. Međutim, nije sama činjenica da je oboljela od multiple skleroze potaknula ljude da je toliko zavole, već i njen vedri i optimistični stav.

Luka Stanzl/PIXSELL 

Iako je proživjela neke zaista teške životne situacije. Medijske stupce puno je njen razvod od bivšeg supruga Slovenca Primoža Dolničara, a uslijedila je i mučna borba za skrbništvo nad njihovim sinom Gašperom.

Sudska borba ostavila je traga i na Anđinom zdravlju te je oboljela od encefalomijelitisa, bolesti moždane ovojnice, zbog koje je imala poteškoća s govorom, te gubila vid i motoriku u rukama i nogama. Dijagnosticirana joj je i multipla skleroza, a usprkos lošim prognozama, Anđa se uhvatila u koštac s bolešću, ali i odnosom prema životu. Svoja iskustva i zaključke često dijeli na društvenim mrežama, ali na svom YouTube kanalu.

U travnju ove godine pohvalila se prvim samostalnim koracima nakon dugo vremena, a otad je nezaustavljiva.

U srpnju smo je mogli vidjeti kako se penje uz stepenice na prostoru open air kina i ljetne pozornice na Tuškancu u Zagrebu uz pomoć prijatelja.

Da joj uspon nije bio ni malo lagan dobro se vidi na snimci koju je objavila na svom Instagramu, ali Anđa se penjala s osmijehom te je na vrhu pobjednički podigla ruku sa štakom u zrak.

Dva mjeseca kasnije je prvi put nakon šest godina ponovo sjela za volan, čime se također, vječno nasmijana Anđa, a za Story.hr nedavno je otkrila zašto tako rado dijeli situacije iz svog privatnog života s brojnim pratiteljima pa čak i kad se radi o njenim slabostima.

'Time pokazujem svoje nedostatke i stojim iza toga, dajem dozvolu svim drugim ljudima da je potpuno u redu imati te nedostatke i da su bez obzira na njih cool. Savršenstvo ne postoji, štoviše, démodé je i passé. Možemo biti ono što želimo. Moja misija je bila da se svi nakon večeras u svojoj koži osjećaju malo bolje’, rekla nam je.

Koliko je snažna i uporna pokazala je još jednom objavom na Instagramu, a snimkom s treninga izazvala je salvu pohvala koje su joj neki od gotovo 30 tisuća ljudi koji je prate na Instagramu ostavljali u komentarima.

Anđa je pokazala kako trenira u teretani dok u pozadini svira pjesma njenog dobrog prijatelja Gorana Bare, 'A ti još plačeš'.

'Dan za noge', napisala je kratko uz snimku na kojoj izvodi vježbe s utezima koje nisu lake ni osobama koje nemaju nikakvih zdravstvenih problema.

Njen trud oduševio je njene pratitelje koji su je nisu prestajali hvaliti i pisati kako im je velika inspiracija.

'Bravo, znam koliko je ovo teško', 'Vi ste meni toliko divni i toliko inspirativni', 'Svaka čast, divna si, moja inspiracija', 'Naklon do poda, ženo', 'Ti si naša kraljica i pokazatelj da se sve može, borac pravi. Volim te puno jer tako zračiš i prelijepa si i divna osoba', bili su samo neki od velikog broja komentara ispod njene objave.