'TKO SU TI KLINCI? TKO SU TI RODITELJI KOJI SU IH NAKRCALI PARAMA?': Mirjana Hrga kritizirala mlade na Badnjak u Zagrebu

Novinarka Mirjana Hrga komentirala je mlade koji su Badnjak slavili u centru grada Zagreba.

Petar Maček/Pixsell

Novinarka Mirjana Hrga na svom je Facebooku dala komentar na mlade ljude koji su slavili Badnjak u centru Zagreba

'Od kada znam za sebe teško podnosim vonj znoja i svaki oblik ustajalosti, miris ruke nakon dodira tramvajske šipke... Zbog toga sam u studentskim danima, posebice vrućim, nerijetko pješačila od Lepušićeve do Dubrave. Samo da izbjegnem te užasne mučnine koje me prate i danas.

Mama je molila oca da mi kupi neki mali autić, polovni i lošije od toga, tek da imam s čime do fakulteta. On je to, bez mogućnosti ikakve rasprave, odbio. Izgovorio je samo jednu rečenicu: 'Kada završi fakultet, neka kupuje što želi ako može, a do tada - ništa, jer auto navlači društvo, društvo izlaske, a ona mora učiti!'.

Nije mi preostalo ništa nego da što prije položim to što imam i uhvatim ritam. Nije bio problem uspjeti. U početku sam skupljala i kovanice za par litara goriva, a pamtim da bi mi tih prvih godina najneugodnije bilo kada bi me netko molio da ga negdje odbacim. Kako da ne učiniš uslugu! Smješkaš se, a u glavi ti se vrti precizni brojčanik. Ne zato što si škrt, nego zato što nemaš. Tek si počeo živjeti...

Prije 3 dana. Badnjak. Središte Zagreba kao mravinjak. More sređenih ljudi, odlučnih da se zabave. Imaju i pravo. Ipak je to tradicija. I ja to radim. Jedan od najljepših dana u godini... Međutim, u tom mojem Zagrebu koji stvarno volim jer 'Zagreb je Zagreb, a sve ostalo je ostalo', shvatim da nešto ne štima dok se probijamo kroz masu da se nađemo s prijateljima. Taj doslovni pritisak ljudi stvara neku tjeskobu i besmisao, ali ono što je bilo neizbježno primijetiti - 'izulo me iz cipela'.

Naime, na udarnim lokacijama, za udarnim stolovima, unaprijed rezerviranima, gomila klinaca, cca dvadesetogodišnjaka, namontiranih, s gardom, brendiranih, s kiblama u kojima se u ledu kupaju skupe boce pića, a neki i s cigarama... Zamisli. Pomisliš da si u nekoj skupoj četvrti za mlade bogataše, a ne u Zagrebu, glavnom gradu zemlje koja je navodno u recesiji i čekaju je, barem tako kažu - još izazovniji dani.

Tko su ti klinci, tko su ti roditelji koji su ih nakrcali parama, znaju li što rade i kamo streme? Voljela bih da sam u krivu, ali ako temelj nije dobar, vrijedi se sjetiti jedne od najgorih izjava: 'Dabogda imao pa ne imao'. Mislim da je bolje obrnuto. Samo, bojim se da put, a i Badnji dan izgledaju onda malo drugačije', napisala je Mirjana. 

Robert Gašpert 

Inače, Hrga se nedavno osvrnula i na doček Vatrenih nakon što su osvojili broncu na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Facebook 

'Bože dragi, voditelj dočeka... čista parodija. Sreća da su ovi dečki čudo. Petković upravo. Naprimjer. Taj dečko ima sve. Talent, srce, pamet, mudrost i stav', napisala je tada.