ČEKA GA SUĐENJE? Slavni glumac uskoro bi mogao platiti zbog mračnih i krvavih grijeha svoje obitelji

Britansku filmsku zvijezdu Benedicta Cumberbatcha uskoro bi moglo čekati suđenje na Barbadosu zbog mračnih tajni njegovih predaka.

Profimedia

Britansku filmsku zvijezdu Benedicta Cumberbatcha uskoro bi moglo čekati suđenje na Barbadosu zbog mračnih tajni njegovih predaka.

Iako zvuči u skladu s njegovom profesijom, strani mediji prenose kako će se obitelj glumca morati suočiti s posljedicama svoje robovlasničke povijesti. Naime, Benedictovi preci su bili vlasnici plantaže šećerne trske na spomenutom otoku, a navodno su okrutno ugušili pobunu robova na njoj.

Story 

Tako će se 'mračna' obitelj suočiti sa zahtjevom za naknadu štete zbog veza s ropstvom, no postupak je u vrlo ranoj fazi.

Plantažu je kupio njegov sedmi pradjed Joshua Cumberbatch davne 1728. godine i na njoj je brzo započeo unosni posao uzgoja šećerne trske.

Na plantaži je radilo 250 robova, a rad je bio strašno fizički naporan. Posljednji robovi oslobođeni su 105 godina nakon kupnje plantaže, kada je Britansko Carstvo ukinulo ropstvo.

Profimedia  Benedict Cumberbatch i Sophie Hunter

Zanimljivo, cijenjeni glumac je u hit filmu '12 godina ropstva' igrao robovlasnika Williama Forda, no u privatnom životu je poznat po svojoj samozatajnosti i borbi protiv bilo kakvog oblika ugnjetavanja ljudi i životinja.

46-godišnjak je od 2015. godine u sretnom braku s kolegicom Sophie Hunter s kojom ima troje djece.