PRINC WILLIAM FIZIČKI NASRNUO NA HARRYJA ZBOG MEGHAN: 'Pao sam, ležao sam omamljen'

Procurio je dio memoara princa Harryja koji je otkrio nasilnu stranu njegova brata Williama.

Profimedia

Iako su memoari princa Harryja trebali biti strogo čuvana tajna do objave 10. siječnja, jedan dio je procurio u javnost.

Naime, britanski The Guardian je otkrio šokantne informacije iz prinčeve autobiografije 'Spare' ('Rezerva') i vjerojatno će mnogi promijeniti mišljenje o njegovom starijem bratu, princu Williamu. Harry tvrdi da je 2019. u Nottingham Cottageu u Londonu imao žestoku svađu s Williamom i da je sve preraslo u fizički sukob.

Profimedia 

William je došao k Harryju kako bi razgovarali o njihovom katastrofalnom odnosu i problemima s medijima, no bio je bijesan čim je stigao. Sve je krenulo od rasprave o Harryjevoj supruzi Meghan Markle koju je William nazvao 'teškom, nepristojnom i neprijateljskom osobom'. Princu od Walesa nije bilo jasno zašto njegov brat nije sretan što je 'rezerva' i optužio ga je da se ponašao kao da će on naslijediti tron poslije njihova oca Charlesa. Isticao je i kako mu želi pomoći.

'Jesi li ozbiljan? Pomoći mi? Oprosti, ti to tako zoveš? Pomaganjem?', pitao ga je Harry. To je dodatno razbjesnilo Williama koji je počeo psovati i krenuo prema mlađem bratu. Harry se uplašio i povukao u kuhinju, a on ga je slijedio.

'Willy, ne mogu pričati s tobom kada si ovakav', rekao je Harry bratu dok mu je davao čašu vode.

Profimedia 

'Spustio je čašu, uvrijedio me i krenuo na mene. Dogodilo se tako brzo. Jako brzo. Primio me za ovratnik, strgao mi lančić i oborio me na pod. Pao sam na pseću zdjelu koja je pukla pod mojim leđima, dijelovi su me posjekli. Ležao sam omamljen na podu na trenutak i onda sam se digao na noge i rekao Williamu da izađe iz moje kuće', napisao je Harry u memoarima.

Tada mu je William rekao da mu uzvrati udarac baš kao što su to činili u djetinjstvu. Harry tvrdi da je to odbio i da je William krenuo van iz kuće imajući na licu pogled kajanja i isprike.

Ipak, okrenuo se i rekao bratu: 'Ne moraš reći Meg o ovome'. Harry ga je pitao: 'Misliš na to da si me napao?' William mu je odgovorio: 'Nisam te napao, Harolde'.

Profimedia 

Harry je napisao da nije odmah rekao Meghan i da je umjesto toga nazvao svog terapeuta. Otkrio je supruzi što se dogodilo tek kada je primijetila njegove ogrebotine i modrice na njegovim leđima. Dodao je kako Meghan nije bila baš iznenađena i nije se naljutila nego je bila jako tužna.

Inače, nije poznato kako je The Guardian došao do dijela Harryjeve knjige, no ovo će sigurno poboljšati prodaju autobiografije. Bit će zanimljivo i vidjeti kako će se kraljevska obitelj obraniti od ovakvih tvrdnji, a navodno su se pripremili.