SADA JE RED NA NJU: Nika Turković objavila prvi album "11"

Odvažan debi album mlade kantautorice

Matković & Vild

Otkada je 2019. godine pjesmom "U mraku" unijela svježinu i domaćoj glazbenoj sceni predstavila jedan sasvim novi i moderan zvuk, mlada kantautorica Nika Turković ne prestaje nizati hitove, zaobilaziti šablone, rušiti tabue i testirati granice glazbene i osobne. Sada je došlo vrijeme da Nikini singlovi i dosad neobjavljene pjesme zažive i na njezinom prvom studijskom albumu "11". Ako ste mislili da ste od Nike čuli sve, ovo je tek početak...

Matković & Vild 

"Kako u današnje vrijeme užurbanosti i prolaznosti stati, obratiti pažnju na najsitnije detalje i proživjeti ljepotu trenutka? Još je teže zastati ispred ogledala, pogledati se u oči, u dušu i suočiti se s vlastitim emocijama. Ponekad najbolji prijatelj, ponekad najveći neprijatelj, no imamo li snage spoznati detalje od kojih su satkane naše emocije? Premda naizgled jednostavan, ovo nije nimalo lak zadatak.

Matković & Vild 

Manje je više, glavni je moto dugoočekivanog albuma prvijenca Nike Turković, na kojem je glavni naglasak kombinaciji akustičnog zvuka te decentnih elektroničkih elemenata koji su samo podrška emotivnom vokalu u suvremenom aranžmanu nalik na globalne fenome pop glazbe. S velikom dozom jedinstvenog autorskog potpisa snažne, samouvjerene žene koja se ne srami ogoliti dušu slušatelju, pustiti ga u svoj intiman prostor te iskreno progovoriti o svakodnevnim usponima i padovima s kojima će se poistovjetiti mnogi. Ovo nije album za usputnu konzumaciju, naprotiv, zahtjeva punu pažnju slušatelja kojeg uvodi u introspektivni svijet gdje se poznato isprepliće s nepoznatim i gradi priču za snažnije sutra." (Maja Trstenjak, Glazba.hr)

Matković & Vild 

" '11' je presjek protekle tri godine mog rasta, što emotivnog, nekog ljudskog, ali i glazbenog, pa tako posljednje tri pjesme možda najviše prikazuju ono što ćete od mene moći očekivati u budućnosti. Stalno rastemo i mijenjamo se, pa sam nekako to ponosno prigrlila i odlučila sažeti u jednu cjelinu koju ću i sama jednog dana moći uzeti u ruke, s ponosom na ono što sam napravila. Beskrajno sam zahvalna svim ljudima koji su na njemu sa mnom radili godinama, a tu moje najveće hvala ide Ivanu Pešutu. Mojem prijatelju, producentu, glazbeniku, čovjeku, koji je stajao uz mene od prvog dana i za kojeg se nadam da će još dugo. Tek smo zapravo počeli.

Matković & Vild 

Veliko hvala i mojim omiljenim glazbenicima na našim prostorima, pocket palmi, s kojima sam odlučila raditi jedinu suradnju, kao i tam i Fantomu, čiju pjesmu ponosno nosim na albumu. Ogromno hvala moram posvetiti i svojoj prijateljici i dizajnerici Ani Žurić, bez koje ovaj vizualni identitet ne bi bio to što jest, kao i Senji Vild i Franji Matkoviću, na ovakvim fotkama koje su mi dozvolile da baš budem ono što trenutno jesam.", ispričala je Nika.

"11" će publika imati priliku slušati uživo već 16. ožujka u zagrebačkom klubu Peti Kupe, a uskoro stižu i drugi datumi. Ulaznice po early bird cijeni od 15 EUR dostupne na Entrio.hr, a više informacija saznajte na Facebook eventu.

Nika Turković - sutra  YouTube