PRVI IZLAZAK WILLIAMA I KATE NAKON TEŠKIH OPTUŽBI: Novinar ga pitao o memoarima, a ono što je radio otkrilo je sve

Govor tijela princa Williama nakon objave knjige princa Harrya govori više od riječi.

Profimedia

'Nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj', geslo je britanske kraljevske obitelji kad je riječ o skandalima, a toga se drže i trenutno dok cijeli svijet govori o eksplozivnim memoarima princa Harryja koji je (ponovo) otkrio brojne detalje o svom životu, ali nije štedio ni ostale članove.

Iako je službena objava palače da knjigu neće komentirati, jasno je da pitanja novinara o nečemu što je preko noći postalo globalna tema neće moći izbjeći. Pitanja su dočekala njegovog brata princa Williama i njegovu suprugu Kate Middleton tijekom njihovog posjeta novoj bolnici u Liverpoolu.

'Planirate li ikad komentirati Harryjevu knjigu?', pitao je Williama jedan novinar, no ovaj ga je odlučio potpuno ignorirati.

Nešto kasnije ih je još jedan novinar pitao: 'Jeste li imali priliku uopće pročitati knjigu svog brata?', no i to je pitanje završilo izignorirano.

Međutim, iako William nije ništa izgovorio, stručnjaci za govor tijela su za britanski Mirror objasnili što su otkrili njegove geste, pokreti i držanje.

Stručnjakinja Judi James tvrdi da su i William i Kate odavali znakove 'unutarnje tjeskobe' pa je tako, primjerice, primijetila da su često dodirivali i provjeravali svoju odjeću.

'Par je odavao znakove koji su nam dali naslutiti da skrivaju neku vrstu unutarnje tjeskobe zbog onog što je Harry otkrio u knjizi dok su im dobacivali pitanja na njihovom prvom službenom izlasku nakon objave memoara', rekla je Judi.

Profimedia 

'Dok su izlazili iz automobila, njihovi su osmijesi djelovali blijedo, a iako su se osmjehivali u automobilu i to je djelovalo slabo i ukočeno', pojasnila je.

Osobito joj je za oko zapela jedna gesta princa Williama.

'William koristi jednu gestu koja odaje moguću anksioznost. Podiže ruku kao da provjerava kravatu, iako nosi džemper, i stavlja je na grlo što je gesta koja odaje ranjivost', ukazala je Judi.

'Njegovo mahanje gomili ima sličnosti s Harryjevim mahanjem fanovima ispred studija Stephana Colberta. Obojica signaliziraju potrebu za odobravanjem i prijateljstvom ovim skromnim, prijateljskim mahanjem otvorenih dlanova. No, dok je kod Harryja popraćena blještavim pobjedničkim osmijehom, Williamu se skromnost vidi i na licu', opisala je stručnjakinja.

'Kate i William ovdje, kao i obično, zrcale jedno drugo, pokreću se naizgled kao jedna osoba dok pozdravljaju svoje domaćine', dodala je.