GOSPODSKI ŠUTE, ALI UDARAJU ISPOD POJASA: Kraljevska obitelj suptilno podbada Meghan i Harryja

Britanski mediji vjeruju da kraljevska obitelj podbada princa Harryja i Meghan Markle.

Profimedia

Poznato je da se kraljevska obitelj nikad ne oglašava o skandalima vezanim za njih i da se vode geslom 'Nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj'.

Ovog se drže i tijekom nedavnih istupa obiteljske crne ovce princa Harryja koji je prvo u dokumentarnoj seriji koju je za Netflix snimio sa suprugom Meghan Markle, a zatim i u svojim memoarima pod nazivom 'Spare' iznio brojne privatne detalje o svojoj obitelji, a neke njegove tvrdnje nisu nimalo laskave

Ni jedan član kraljevske obitelji nije komentirao ništa niti o seriji, niti o memoarima, no Harryju je oštar odgovor uputio Katein ujak Gary Goldsmith, a britanski su mediji primijetili neke suptilne načine na koje kraljevska obitelj, naizgled, bez riječi provocira slavni par.

Boje odjeće

Među brojnim tvdnjama koje su princ Harry i Meghan Markle iznijeli u dokumentarcu našla se i ona u kojoj je Meghan ustvrdila da namjerno nije htjela nositi jake boje za vrijeme obavljanja kraljevskih dužnosti. Objasnila je da je namjerno nosila camel smeđu, bež i bijelu odjeću jer je smatrala da članovi kraljevske obitelji ne bi trebali nositi iste boje odjeće.

Profimedia 

Međutim, ova teorija je bila odbačena već za vrijeme božićnih blagdana kad se na koncertu božićnih pjesama u Westministerskoj opatiji više članova kraljevske obitelji pojavilo u bordo boji. Nosila ju je Kate Middleton, Williamova i Harryjeva rođakinja Zara Tindall, pa čak i malena princeza Charlotte. Čak su i princ William i Zarin suprug Mike Tindall nosili kravatu u toj boji.

Topla komunikacija

U istoj seriji Meghan je komentirala kako ju je iznanedila formalnost u ponašanju članova kraljevske obitelji, a tu se osobito dotaknula Kate i Williama.

'Kad su William i Kate došli kod nas na večeru, kad sam nju prvi put upoznala, nosila sam poderane traperice i bila sam bosa. Ja se volim grliti, uvijek sam se voljela grliti, nisam znala da je to većini Britanaca šokantno', rekla je Meghan.

Profimedia 

'Mislim da sam jako brzo shvatila da se formalnost koju pokazuju prema van isto tako pokazuje i prema unutra', dodala je.

U svojim je memoarima Harry opisao kako je njegov brat 'ustuknuo' kad ga je Meghan pri upoznavanju zagrlila.

Na spomenutom koncertu više članova kraljevske obitelji toplo pozdravlja i pokazuju jedni drugima privrženost jedni drugima.

Pozdravljanje članova kraljevske obitelji na božićnom koncertu  YouTube

Kate je na snimci od tog dana viđena kako pozdravlja princa Charlesa ljubeći ga u oba obraza, prije nego što mu se naklonila, a zatim je jednako tako pozdravila i Camillu.

Charles je, isto tako, izljubio svoje unučiće, princa Georgea i princezu Charlotte, a Camilla ih je zagrlila.

Na kraju se i princ William izljubio s Charlesom i Camillom.

Selfiji s fanovima

U svojim je memoarima Harry napisao kako su članovi kraljevske obitelji naučeni da ostave 'praznog prostora' između sebe i gomile.

'Kad izlazite među gomilu, uvijek ostavljate diskretnu distancu između Sebe i Njih. Distanca je važan dio kad ste član kraljevske obitelji, ništa manje bitna od stajanja na balkonu i mahanja gomili ispred Buckinghamske palače', piše on.

Profimedia 

Međutim, čini se da nikakve distance nije bilo između princa Willama i Kate Middleton i njihovih podanika tijekom njihovog službenog posjeta novoj bolnici u Liverpoolu prošli tjedan.

Vidjelo ih se kako se rukuju s okupljenima i poziraju za selfije s njima, a Kate je to ponovila i prilikom posjeta jednog vrtića u Lutonu.