ČEKAO JE DA KRALJICA UMRE DA NAPRAVI OVO? Sramota monarhije ponovno će 'napasti' svoju žrtvu

Princ Andrew priprema se opovrgnuti optužbe za seksualno zlostavljanje protiv sebe.

Profimedia

Princ Andrew naslijedio je milijune funti nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II., a odlučio ih je iskoristiti na način koji ona sigurno ne bi odobrila.

Kako piše britanski Daily Mail, osramoćeni princ je prikupio 10 milijuna funti za pokretanje spora oko svoje nagodbe s Virginijom Giuffre zbog optužbi da je bila prisiljena na seks s njim kad je imala 17 godina. Zbog skandala Andrew više nije aktivni kraljevski član i ne oslovljava ga se kraljevskim visočanstvom.

Profimedia 

Princ je isplatio Virginiji određeni iznos, no pritom nije priznao krivnju i uvijek je poricao njezine tvrdnje. Prema pisanju Daily Maila, očekuje se da će Andrew isticati da nikad nije upoznao Giuffre i da je njihova zajednička fotografija lažna.

Vijest o njegovoj namjeri pojavila se nakon što je Ghislaine Maxwell, koja je osuđena za trgovanje djecom i pedofiliju, dala svoj prvi video intervju otkad je završila u zatvoru. Naime, ona je rekla da se ne sjeća da su se princ Andew i Virgina sreli te da je njihova zajednička fotografija lažna. Mnogima je ipak šokatno da bi itko vjerovao u bilo kakve njezine tvrdnje.

Profimedia 

Nekoliko istaknutih forenzičara je reklo da vjeruje da je fotografija princa i Giuffre stvarna. Virginia je ispričala da su je vrbovali Jeffrey Epstein i njegova suradnica Ghislaine Maxwell te da su je prisiljavali na seks s Andrewom nekoliko puta.

Princ je dao 2021. intervju za Newsninght u kojem je porekao da je ikad upoznao Virginiju i tvrdio je da je bio u restoranu u engleskom gradu Wokingu za vrijeme jednog od incidenata koje je spomenuo tužitelj. 'Bio je pod pritiskom da se nagodi u tom slučaju kako ne bi zasjenio platinasti jubilej i platio je visoku cijenu, osobno i profesionalno', rekao je kraljevski izvor.

Profimedia Princ Andrew i Virginia Giuffre

Navodno ima i podršku svog brata, kralja Charlesa III. da 'opere sramotu sa svog imena'. 'Kralj je sretan što je nastavio s ovim. Kao šef države, ne može ga javno podržati, ali Andrew mu je još uvijek brat i želi mu najbolje', otkrio je izvor iz Buckinghamske palače.

Ipak, američki odvjetnici odgovaraju princa od toga i tvrde da treba biti sretan što nije u zatvoru. 

Inače, osim što je naslijedio novac od pokojne majke, princ ima i milijune od prodaje kolibe u Švicarskoj za koju su on i bivša supruga Sarah Ferguson dobili 10 milijuna funti.